Издвајамо Србија

АЛБАНАЦ који је ломио КРСТ на српској ЦРКВИ умро је на великим мукама а сад је и ЊЕГОВА ПОРОДИЦА тешко оболела (ВИДЕО)

Албанац Алем Курти, човек који је током мартовског погрома 2004. године дивљачки поломио, а потом бацио крст са Цркве Светог Илије у Подујеву, преминуо је у тешким мукама, а и његова рођена сестра тешко је болесна, као и њихови родитељи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Албанац Алем Курти, човек који је током мартовског погрома 2004. године дивљачки поломио, а потом бацио крст са Цркве Светог Илије у Подујеву, преминуо је у тешким мукама после борбе са канцером који му је уништио јетру и плућа! Ипак, ово није крај свих мука које су снашле ову породицу, јер како преноси “Ало!” и његова сестра, као и родитељи пате од тешких болести.

Како преноси овај лист житељи Косова, који су Куртија познавали, потврђују да је умро у страшним мукама трпећи несносне болове, а неки од њих тврде да је и његова рођена сестра тешко болесна и да се најстрашније мучи, као и њихови родитељи, који све то преживљавају заједно с њом.

Вест о смрти Куртија је одјекнула Србијом, а старешина Цркве Светог Марка, протојереј ставрофор Трајан Којић, који је до деведесетих живео и служио на Косову, на питање да ли је Албанца стигла божја казна, како су многи јуче коментарисали, одговара индиректно:

– Цитирао бих Његоша, који је рекао: „Ко ће, синко, божју вољу знати, ко ли божја прозрети чудеса?“. Не можемо ми знати да ли је ово за њега казна или награда, ми не знамо шта је Бог хтео овим да поручи, али овде би се могла употребити и она стара народна пословица: „Чини добро, не бој се, чини зло, надај му се“. Не могу ја да судим, али гест тог човека и оно бацање крста засигурно је остало урезано у сећање свих нас, поготово оних који су у том моменту били у Приштини и били директни сведоци тог догађаја – каже прота Трајан.

Парох ораховачки Веља Стојковић, који служи у Храму Успења Пресвете Богородице, не сумња у то да је Албанца стигла божја казна.

– Чуо сам да је умро у највећим могућим мукама, да је много патио. Знам и да му је сестра тешко болесна. Бог није допустио да све оно што је радио прође некажњено. Осим самог срамног чина ломљења и бацања крста са светог објекта, он је био иницијатор многих злодела које су Албанци радили тих година. Рука божја је урадила да заврши овако, да ово буде опомена, да се са светињама нико не може играти, да их нико не може тек тако скрнавити. Ово је опомена које ће се добро сетити и сви Албанци којима некад нешто слично падне на памет – каже парох Веља.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

 

Извор: Ало.рс