Издвајамо Србија

ДОДИК: Прича о Косову НИЈЕ ЗАВРШЕНА, Српска хоће ЈАКУ СРБИЈУ

Председник Републике Српске Милорад Додик сматра да проблем Косова и Метохије треба вратити у Уједињене нације

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Републике Српске Милорад Додик каже да је став Република Српске по питању Косова и Метохије исти као и онај у Београду. Он је нагласио да у сваком случају Косово остаје озбиљан проблем и треба га вратити на ниво УН и Резолуције 1244.

Додик је подсетио да РС није дала сагласност да БиХ призна Приштину.

ИВАНИЋ: Санкције Милораду Додику неће ништа променити

– Без обзира што неки то прижељкују , прича о Косову није завршена, јер нема пун легитимитет, није члан УН. Као Србин, желим да се Косово реинтегрише у државу Србију и да Београд има доминантну улогу у решавању његовог статуса – рекао је Додик.

Када је реч о предстојећим председничким изборима у Србији, Додик је оценио да владајућа коалиција има довољно снаге да обезбеди победу свог кандидата.

– РС жели јаку и снажну Србију. Народ ће имати своје кандидате, изабраће председника и са њим ћемо сарађивати – додао је Додик.

Он је поновио да верује да ће његови унуци једног дана живети у земљи која ће бити унија Републике Српске и Србије.

У осврту на сталне оптужбе да он руши Дејтон, Додик је рекао да упорно, већ десет година, говори да подржава Дејтонски споразум.

– А они који су га рушили, сада кажу „Додик руши Дејтон“. То је део цинизма, а мени је најбитније да очувамо РС – рекао је Додик.

Извор:СрбијаДанас.цом/Срна