Издвајамо Србија

ДОНЕТА КОНАЧНА ОДЛУКА О ОБАВЕЗНОМ ВОЈНОМ РОКУ У СРБИЈИ: Ево шта је одлучено…

Вучић је, одговарајући на питања новинара о модернизацији војске и увођењу војног рока, рекао да је за Србију кључна модернизација ресурса

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Србија ће након модернизације војске сигурно бити јача, али то не значи да ће имати експанзионистичке претензије према било коме, изјавио је данас премијер Александар Вучић и додао да се не размишља о увођењу обавезног војног рока.

Вучић је, одговарајући на питања новинара о модернизацији војске и увођењу војног рока, рекао да је за Србију кључна модернизација ресурса, али да је политичка одлука таква да ниједног тренутка не учествује у било каквим освајачким подухватима.

Премијер је да је добро што Србија има професионалну војску, у коју треба да улаже више, те да ће таква војска бити опремљена и спремна да зашити Србију у сваком тренутку.

– Размишљамо о модернизацији војске. Имамо професионалну армију, мислимо да она може да да најбоље резултате – навео је Вучић и истакао да Србија нема освајачке намере. Он је рекао да би велики део Србије желео увођење војног рока, али да то није реално.

– Они који говоре о томе треба да понуде и новац – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да се војска мора модернизовати, јер ресурси истичу.

Подсетимо, претходних недеља се нагађало да би могло да дође до увођења обавезног војног рока за све, чак су се помињале и казне ко се не јави на војну евиденцију, али, засад, од тога неће бити ништа.
Извор: Телеграф.рс/Танјуг