Издвајамо Србија

ЕКСПЛОЗИЈА У КРАГУЈЕВЦУ: Једна особа погинула, за три се трага, 25 повређених (ФОТО/ВИДЕО)

Једна особа је погинула, за три се трага, а 25 припадника војске и полиције је повређено у експлозији до које је дошло раније данас у Техничко-ремонтном заводу у Крагујевцу. Након експлозије је избио пожар који је локализован, а сви повређени су евакуисани и збринути у крагујевачком Клиничком центру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Медији су најпре јавили да је најмање 20 особа повређено, али да нико од њих није животно угрожен. Међутим, нешто касније пренели су непотврђене информације да има и погинулих.

Пожар је локализован нешто пре 17 сати, а Министарство одбране саопштило је да су министар Зоран Ђорђевић и његов помоћник за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић на лицу места.

Министар Ђорђевић рекао је претходно новинарима у Београду рекао да је гашење пожара у току и да ће више информација бити познато касније.

До експлозије је дошло у погону за делаборацију.

Четрдесет ватрогасаца, припадника војске и запослених Техничко-ремонтног завода гасе пожар.

Министарство је саопштило и да је до пожара дошло у објекту А 28, где се налази линија за делаборацију убојних средстава.

На гашењу пожара ангажовани су припадници ватрогасне јединице Техничког-ремонтног завода и ватрогасне јединице МУП-а Републике Србије.

Извор: Танјуг