Здравље Издвајамо

Ево зашто су кокице најздравије грицкалице на свету и разлог зашто треба да их једемо често

Кокице се увек налазе на списку нездравих грицкалица. Па, можда ћете се изненадити, али кокице имају доста здравствених бенефиција за нас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кокице су направљене од зрна кукуруза и то је грицкалица са скривеним прехрамбеним предностима. Кокице можете јести у сланој и слаткој варијанти. Коју год врсту више преферирате кокице су одлична грицкалица, посебно уз гледање телевизије. Ако волите јести кокице, онда дефинитивно морате знати здравствене предности ове намирнице.

Целовите житарице: Кокице су направљене од зрна кукуруза, а цела зрна тешко да могу бити лоше за ваше здравље. Целовите житарице су богате влакнима попут воћа и поврћа, што их чини толико бољом грицкалицом од чипса и бургера. Кокице које купите на улици могу бити нездраво припремљене, према томе, увек спремајте кокице код куће у шерпи са мало уља.

Антиоксиданти: Истраживачи су открили да кокице садрже полифеноле (антиоксиданс). Овај антиоксиданс је пуно јачи од витамина Ц и Е. Полифенол испире токсине из тела и побољшава имунолошки систем. Истраживачи су открили да једна порција кокица има 300 мг полифеноле (13% просечне потрошње потребно на дневној бази за здраво тело). Овај антиоксиданс смањује старење, лечи затвор, побољшава црева, побољшава срчани ритам и спречава појаву рака.

Нетопива влакна: Постоје две врсте влакана, наиме топива и нетопива влакна. Топива влакна се отапају у води, а нетопива влакна се не отапају у води али се крећу кроз црева апсорбирајући се.

Нетопива влакна дају притисак на црева и лече затвор. Кокице су грицкалице целог зрна богата нетопивим влаканима. То значи да се кокице лако пробављају и не чине вас дебљим. Као воће и поврће, кокице су богате нетопљивим влаканима која лече затвор. Нетопива влакана чине да се осећате сито много дуже времена. Дакле, нећете осећати глад дуже време.

То је неколико здравствених предности кокица. Ако заиста желите да то буде хранљив оброк, онда радије сами спремите кокице у шерпи. Избаците из исхране оне кокице које се спремају у микроталасној јер су изузетно богате калоријама.

Извор: Народнилијек.цом