Издвајамо Свет

ЕВРОПЉАНКА ОД КОЈЕ ЏИХАДИСТИ СТРАХУЈУ: Њену главу уценили на МИЛИОН долара!(ВИДЕО)

Јоана Палани (23) одлучила је да напусти угодан живот у Данској да би отишла да се бори против Исламске државе, а данас се суочава са могућом затворском казном у родној земљи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Била сам спремна да се одрекнем свог живота да би сви у Европи били безбедни. То је био мој избор, али у мојој земљи ме гледају као терористу“, рекла јекаже Јоана, иначе избеглица из Ирака, курдског порекла.

Открива да је била снајпериста у Сирији, а њена мета били су џихадисти Исламске државе.

„Ја сам као „лејди смрт“, Људмила Павличенко из Црвене армије“ каже Јоана и додаје да је прилично тешко пуцати и да концентрација мора бити стабина.

Иако се борила против непријатеља, Данска је кривично гони због одласка у Сирију.

Ако буде осуђена, очекује је казна затвора до 12 година. Али то није једина опасност по Данкињу која је због храбрости остала на улици.

https://youtu.be/ldOgiExAWLU

Јоана је главна мета Исламске државе, а претње које добија готово су свакодневне: од тога да ће претворити у сексуалну робињу, до тога да ће је присилно превести у ислам. Џихадисти су уценили њену главу на милион долара. Желе је мртву или живу.

„Не плашим се да ће ме ИСИС ухватити. Наставићу са својим животом. Победићу их тако што ћу бити независна и слободна жена“ каже Јоана.

https://youtu.be/dXjTEsdDOGA

Извор:Дејли мејл