Издвајамо Регион

ИНДЕX: У Хрватској нападају Србе, гејеве и афроамериканце, а Колинда прича о порасту толеранције!

Колико је председница Хрватске одвојена од стварности, могло се видети интервјуу који је дала за једну хрватску телевизију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Колинда је, наиме, дала интервју из којег је савршено видљиво да председница Хрватске живи у некој другој стварности од остатка грађана. Наиме, иако су се само у последње две недеље догодила четири напада на припаднике мањина, Колинда је уверена да у Хрватској није дошло до пораста нетолеранције.

Подсетимо, у последње две недеље нападнути су припадници ЛГБТ заједнице, на које је још увек непознати нападач бацио сузавац у клубу, а неколико дана касније у центру Загреба нападнут је Душан Ковачевић, оснивач и организатор фестивала Еxит. Разлог? Са женом и две мале бебе стајао је поред свог аутомобила који има српске регистарске таблице.

Истог дана у другом делу Загреба нападнута је и једна Ковачићева колегица и то из истог разлога – српских таблица на аутомобилу. Да ствар буде још страшнија, и она је у тренутку напада у наручју држала мало дете.

Да напади на мањине не буду ограничени само на Загреб, побринуло се неколико дивљака који су се расистичким повицима и тешким увредама окомили на глумца Џејмија Фокса, који у Дубровнику снима филм.

„Не бих рекла да је дошло до пораста нетолеранције, управо супротно“, рекла је Колинда у интервјуу. За њу се тај наводни пораст толеранције огледа у тези да „постоји веће поштовање према институцијама“, што год то значило.

У Хрватској се, додуше, у исто време отворено нападају гејеви, Срби и афроамериканци, али то се вероватно не види с висина Пантовчака.

Извор:индеx.хр