Занимљивости Издвајамо

На обалу испливало огромно непознато чупаво створење, које је престравило Филипинце (ФОТО)

На обале Кагдианаоа на филипинском острву Динагат море је избацило велико бело чупаво морско створење, које је узнемирило локално становништво, а након што су његове фотографије објављене на интернету и целог света.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Створење је испливало након земљотреса магнитуде 4,4 степена по Рихтеру који је погодио Филипине у недељу. Отада се на обалама земаља источне Азије појавило неколико оваквих необичних бића.

Филипини се налазе недалеко од такозваног „Ватреног прстена“, огромне пацифичке регије у којој се догађају бројни потреси и ерупције вулкана. Због тога земљу погађају тајфуни и потреси, након којих се на обалу често насукају мртва необична морска бића.

Кад је реч о длакавој белој животињи, нагађања су подељена — да ли се радио о бићу из морских дубина или огромном енглеском овчару.

„Звер“ је заправо шест метара дуг кит, тврде локални научници. Тежак је 2.000 килограма, а верује се да је побелео због поодмаклог степена распадања. Претпоставља се да је угинуо пре две недеље, након што га је ударио брод.

„Јучерашњи извештаји тврдили су да је мртво створење морска крава или дугонг, али наши налази утврдили су да је реч о киту. Међутим, тешко је утврдити о којој се врсти кита ради због поодмаклог степена распадања“, наводи се у саопштењу.

Извор: Индекс