Издвајамо Свет

НИШТА ДРУГО НИСМО НИ ОЧЕКИВАЛИ! Француски суд одложио одлуку о изручењу Харадинаја, у судници застава велике Албаније!

Фото: Јутјуб

КОЛМАР – Председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај на почетку расправе о изручењу пред Апелационим судом у Француској се изјаснио против изручења Србији и нагласио да је то политички процес против њега.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

16.01 – Судско веће Апелационог суда одлучило је да одложи изручење Харадинаја Србији, а коначна одлука биће донесена 2.марта.

15.23 – Харадинајев адвокат Рејчел Линдон је рекла да нема разлога за вођење поступка у Француској и да су захтеви Србије за изручење потпуно неосновани. Линдон сматра да је апсурдно оволико дуго задржавање Харадинаја у Француској.

15.17. Харадинај је у судницу стигао у пратњи своје супруге Аните и неких функционера, партије Алијанса за будућност Косова.

15.11 – У судници у којој се одржава расправа присуствује велики број присталица Харадинаја међу којима има и оних који носе мајицу са симболима “велике Албаније”.

Фото: Јутјуб
Фото: Јутјуб

14.47 – Преседавајући судија на почетку рочишта питао је Харадинаја да ли је сагласан да буде изручен Србији на основу поднетог захтева Србије, Харадинај се изјаснио да се противи изручењу, јер према његовим речима случај је потпуно политички.

На рочишту се очекује да се Харадинај и његова одбрана изјасне о захтеву за изручење, а одлука француског истражног одељења које поступа у овом случају може да буде саопштена и накнадно, потврдила је данас портпаролка суда Сандра ди Роса.

Извор: Танјуг