Издвајамо Србија

ОГЛАСИО СЕ ПРЕДСЕДНИК НИКОЛИЋ: Нисам разговарао о премијерској функцији са Вучићем, него о…

Председник Србије Томислав Николић изјавио је вечерас за Спутњик да са премијером Александром Вучићем данас није разговарао о функцијама већ о државној стабилности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нисам никоме, па ни таблоидима, рекао да сам се са Александром Вучићем договорио да будем премијер после председничких избора. Нисмо разговарали о функцијама него о стабилности државе у тешким временима“, рекао је Николић за Спутњик.

Једне дневне новине су објавиле вечерас на насловној страни да је постигнут договор да Николић буде премијер уколико Александар Вучић постане нови председник Србије.

Медији су раније вечерас јавили да је Николић одустао од кандидатуре, а владина Канцеларија за сарадњу са медијима је претходно саопштила да су се Вучић и Николић састали и разговарали о политичко-безбедносној ситуацији и о предстојећим изборима.

У саопштењу се наводи да су председник и премијер у потпуности сагласни да се Србија налази пред озбиљним изазовима и искушењима на које је неопходно пружити заједнички и свеобухватни одговор државног руководства. Јединство свих државних функционера‎ у решавању регионалних проблема и избегавање кризе најширих размера приоритетни су задаци и председника Николића и премијера Вучића, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Председник и премијер усагласили су мере и потезе у вези са босанскохерцеговачком тужбом за геноцид против Србије, као и одбраном виталних српских националних интереса поводом предлога за чланство тзв. државе Косово у Унеску и Савету Европе. Договорено је дневно координирање о овим кључним питањима за државу Србију, стоји у саопштењу.

Истовремено, председник Николић и премијер Вучић разговарали су и о предстојећим председничким изборима у Србији.

Двојица саговорника окарактерисала су своју досадашњу сарадњу као важну, значајну и успешну за Србију, и договорили су се да блиско сарађују и у будућности.

Извор: rs.sputniknews.com