Издвајамо Србија

ОЛИВЕР ИВАНОВИЋ НА СЛОБОДИ ПОСЛЕ СКОРО 3 ГОДИНЕ: Породица пресрећна што долази кући

Фото: Јутјуб

После 33 месеца проведена у затворском притвору, Оливер Ивановић ће се коначно наћи у свом дому. Наиме, Основни суд у северном делу Косовске Митровице одредио је лидеру ГИ СДП кућни притвор. Колико је ово био тежак период за њега и његову породицу, и колико им је тешко пала раздвојеност, најбооље описује статус, који је његова сестра Наташа Ивановић Илић поделила на Фејсбуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Долазииииии својој кући! – написала је Наташа Ивановић Илић, сестра Оливера Ивановића, неколико минута пошто је његова супруга обавестила јавност о одлуци суда.

Њену искрену реакцију у којој су описани сва срећа и туга, прокоментарисали су њени пријатељи на овој друштвеној мрежи.

Бројне новинарске екипе и челници Канцеларије за Косово и Метохију чекали су нестрпљиво са члановима Ивановићеве породице одлуку суда.

Апелациони суд у Приштини одлучио је прошле недеље да се Ивановићу понови суђење, након што је суд поништио првостепену пресуду којом је он био осуђен на девет година затвора.

Влада Србије пружила је Еулексу гаранције да ће Ивановић бити доступан правосудним органима уколико му се омогући одбрана са слободе.

Судским већем је, иначе, председавала Роксана Комша која је и током првог суђења одлучила да Ивановић буде у кућном притвору.

Одлука суда донета је без присуства јавности.

Извор: Телеграф.рс