Занимљивости Издвајамо Свет

Ово је крио читавог живота: Ево шта су пронашли у тајној торби Нила Армстронга(ВИДЕО)

Још увек није јасно шта је тајанствена торба представљала за Нила, да ли је скривао из емотивних или интимних разлога или постоји нека дубља, скривена прича

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Испоставило се да је Нил Армстронг, херој и први човек који је стигао на Месец, имао тајно скровиште у којем је чувао своје успомене са путовања на Месец. Историчари свемира су објавили неочекивано откриће пошто су сазнали да је Армстронг донео кући неколико ствари након историјске мисије Аполо 11.

Астронатова удовица, Керол Армстронг, наводно је након његове смрти 2012. године нашла неколико предмета који су били сакривени у орману, а о којима Армстронг никада није говорио.

– Добио сам поруку од Керол Армстронг у којем ми пише како је нашла једну од Нилових белих торби пуну малих предмета, а који су део опреме са Месеца – рекао је доктор Ален Нидел, кустос историјског одељења у Националном Смитсонијан музеју за ваздухопловство и свемир у Вашингтону.

Астронаути ову торбу су назвали “МцДивитт Пурсе” и током мисије слетања на Месец користили су је сви чланови посаде.

У саопштењу објављеном на званичном НАСА блогу наводи се како су предмети у торби од непроцењивог историјског значаја, и да су скоро сигурно били део путовања мисије Аполо 11.

Међу предметима пронађеним у торби су и појас који је Нил носио, каблови за напајање као и чувена камера која је забележила Армстронгов “велики корак за човечанство”, начињен на површини Месеца 20. јула 1969. године.

– Колико ми знамо, Нил никада није коментарисао постојање ових предмета, нити их је ко видео за ових 45 година откако се вратио са Месеца – закључио је Нидел.

https://youtu.be/s6qi8cGGfok

Када је Аполо полетао да би се вратио на Земљу, поред опреме коју су враћали и узорака камења са Месеца остала је једна торба са “гомилом ђубрета”. Астронаути су размишљали шта ће са тим. Након слетања, нико није видео ову торбу, а како је узбуђење због догађаја који је променио историју света савладавало све, нико није ни размишљао о торби. Односно, скоро нико, јер један човек јесте.

Нил Армстронг је торбу очигледно скривену пренео до своје куће, где је сакрио а о њој није говорио ни најближима. Чак ни његова жена са којом је био јако близак није знала за ову тајну.

Још увек није јасно шта је тајанствена торба и предмети у њој представљала за Нила, да ли је скривао из емотивних или интимних разлога или постоји нека дубља, скривена прича иза целе ове мистерије. Астронаутови предмети су позајмљени Смитсонијан музеју и доступни за посетиоце.

Погледајте видео:

Извор:Телеграф.рс