Издвајамо Србија

ПОТПИСАНИ ВРЕДНИ УГОВОРИ: Српске ракете донеле посао од 21 милион долара (ВИДЕО)

Српска наменска индустрија потписала је вредне уговоре на Сајму наоружања у Абу Дабију, каже помоћник министра одбране Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

В.д. помоћника министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић осврнуо се на Сајам наоружања и војне опреме Идекс 2017. у Абу Дабију, на коме је српска наменска индустрија потписала вредне уговоре.

„Потписан је уговор од око 21 милиона долара за артиљеријске ракете, започети су преговори ради закључивања нових уговора за испоруку производа ОИС у вредности од око 100 милиона долара, примљен је позив за испоруку хаубице 155мм НОРА ради испитивања у пустињским условима, започети су преговори за трансфер технологије Трајала за производњу пиротехничких елемената и неубојних средстава“, рекао је Милорадовић.

Такође, наводи он, поред постојећих пројеката заједничког развоја, прелиминарно су одобрена и три нова пројекта.

На том Сајму евидентирано је учешће 64 делегације и око 1.235 фирми произвођача наоружања и војне опреме из 57 земаља, а поред Југоимпорта СДПР, били су присутни и ХК Крушик, ППТ Наменска, Застава, Слобода, Сензори Инфиз, Трајал, Е-Де-Про. Милорадовић истиче да су на сајму премијерно приказани нови пројекти Југоимпорта и ОИС, попут новог возила 4×4 „Милош“, беспилотног хеликоптера „Стршљен“, ракете „Шумадија“, возила „Лазар 3“.

Погледајте како је изгледала наша презентација у Абу Дабију

Извор: Танјуг/Србија јавља