Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ У ПОСЕТИ СВЕДОКУ САРАДНИКУ: Чуме ће открити ко је убио Ђинђића!

Војислав Шешељ ће посетити Љубишу Буху Чумета у затвору и том приликом, како најављује, од заштићеног сведока сазнати све о везама политичара и мафије!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер СРС Војислав Шешељ хоће да посети Љубишу Буху Чумета, заштићеног сведока у процесу за убиство Зорана Ђинђића, у Централном затвору како би од њега извукао информације о спрези политике и мафије, као и о атентату на премијера.

Буха је Шешељу пре неколико дана послао писмо у којем га позива да га посети у притвору, а као разлог сусрета навео је Шешељеву процену његовог предмета. У разговору за Курир лидер радикала наводи да га је писмо веома заинтересовало, да је и сам послао допис Трећем суду да му се одобри посета, те да планира да извуче што више информација од заштићеног сведока.

Чуме пуно зна

– Пре четири дана сам поднео захтев да посетим Чумета и чекам одговор. Зашто ме зове? Можда има нешто важно да ми каже. У сваком случају, скандалозно је што је осуђен на 16 месеци због увреде тужиоца. Колико сам ја вређао тужиоце, и у Хагу и овде, требало би да добијем хиљаду година – каже Шешељ и додаје:
– Желим да видим шта има да ми каже. Да је пун информација, то је тачно. Шта он жели од мене, то ћу тамо да сазнам. Одмах после тог сусрета испред затвора ћу одржати конференцију за новинаре. Интересује ме његово пријатељство и дружење са Ђинђићем, од почетка па надаље. И како је дошло до разлаза у „сурчинском клану“ и како је планиран „земунски клан“.

На питање да ли то значи да ће покушати да сазна нешто ново и о убиству премијера, пошто је Буха био заштићени сведок у том процесу, Шешељ каже:
– Мене интересује свака веза криминала и политичара. Идем да чујем тајне о односу политичара и мафије.

Нерасветљено

Подсетимо, у процесу за убиство Ђинђића Буха је рекао да је чуо „земунце“ како причају да треба убити Ђинђића, али о конкретној организацији није, како је тада навео, ништа знао. Буха је на суђењу поменуо неке политичаре који су се виђали са „земунцима“, али доста штуро, па је могуће да ће сада причати о ономе за шта јавност годинама чека одговоре. Политичка позадина убиства премијера до данас није расветљена, а једино што је у том правцу учињено јесу кривичне пријаве које је покојни адвокат Срђа Поповић поднео против Небојше Човића и Велимира Илића, али се даље од тога није одмакло.

Теме за разговор
ШТА ЈЕ ЧУМЕ ИСПРИЧАО У ПРОЦЕСУ ЗА УБИСТВО ПРЕМИЈЕРА

1. Како је упознао Милета Луковића Кума и Душана Спасојевића и како их је увео у посао
2. Кога су припадници „земунског клана“ убили
3. Да је Спасојевић радио за ДБ од 1998 до 1999. и да га је лично возио у Институт за безбедност
4 Да су Спасојевић и Милорад Улемек делили паре од отмица
5. Да је Милету Новаковићу и Родољубу Миловићу све испричао седам месеци пре убиства премијера, али да је хапшење „земунаца“ заустављено с врха
6. Рекао је да је знао за причу „земунаца“ да Зорана Ђинђића треба убити
7. „Земунци“ су имали контакт с Радетом Марковићем, а Милорад Брацановић је био њихов човек у ДБ

Извор:Курир.рс