Издвајамо Србија

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА-ЈОВАНОВИЋ: Морамо коначно преломити и рећи јасно “Европа, а не Русија“

Фото: Јутјуб

Председник Либералнодемократске партије Чедомир Јовановић изјавио је данас да је начин на који се опозиционе странке односе према председничким изборима поражавајући

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нема ничег нормалног у политикама које потичу искључиво из личних фрустрација и опсесија – рекао је Јовановић на прес конференцији.

Јовановић је такође упутио критику онима који су раније пропагирали “беле листиће и Томислава Николића, а сада се крију иза Јанковића или Јеремића”.

– Немам образ као “тенковску гусеницу“ да могу 2012. да кандидујем беле листиће и Томислава Николића, а да се данас кријем иза Саше Јанковића или Јеремића. Можда неко други има проблем, али ја свакако нисам тај који ће лагати ову земљу. Сада добијамо рачун за пет година велике грешке која је направљена – рекао је Јовановић.

Демократске грађанске снаге морају да почну разговоре о председничким изборима да би постале алтернатива политици премијера Александра Вучића и пресекле Гордијев чвор који он не може, рекао је лидер ЛДП.

Како је објаснио у кампањи постоје две дилеме – да ли ће на изборима победити Вучић или неки његов кандидат, односно да ли ће странке које су одговорне за демократски однос према будућности Србије схватити да морају да промене своје понашање.

– Нема појединца који може да реши проблеме који “ломе кичму“ Србији. То не може да ради ни Јеремић, ни Јанковић, неће моћи сутра Вучић, као што не може ни данас, нити то може неко кога ће он подржати. Морамо ваљда једном да чујемо једни друге. Мене једино у том смислу интересује ова кампања – поручио је Јовановић.

Он је нагласио да опозиција мора да постане конкурентна, са јасним програмом, као алтернатива Вучићу.

– Ми морамо да будемо ти који секу Гордијев чвор, јер он то очигледно не може да уради, да ми будемо ти који ће донети мир у Босну, и тако да счувамо Србију, да ми будемо ти који ће коначно преломити и рећи јасно “Европа, а не Русија“. Свака част Русији, не желим јој ништа лоше, али сви наши интереси су на овој другој страни – закључио је Јовановић.

Извор:Танјуг