Издвајамо Србија

СРАМОТА!ЗАР ЈЕ ДОТЛЕ ДОШЛО? Србима забрањен улаз на Косово, не могу да обиђу гробове на Задушнице

Газиместан (Фото: Јутјуб)

Аутобуси са Србима који су кренули да обиђу гробове најмилијих на Задушнице на Косову и Метохији заустављени су на Јарињу

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпарол косовске полиције у Пришитни Баки Кељани рекао је данас да нема информације о задржавању појединих аутобуса на прелазу Јариње који су кренули на задушнице на Косово, како су јавили поједини медији.

Он је Тањугу рекао да се можда нису имали дозволу за те линије, што је, како је рекао, у надлежности ресорног министарства.

Међутим, директор организације „Српска солидарност храном“ Бранко Антић, који се уживо укључио у програм ТВ Пинк, рекао је да су аутобуси са Србима који су кренули на задушнице на прелазу Јариње заустрављени и да чекају већ четири сата.

– Немамо пролаз, два аутобуса су пустили на задушнице у Пећ, а нама неће да дају да прођемо, не дају нам пратњу, узели су документа возачима – тврди Антић.

Он додаје и да је посета била најављена, али није прецизирао о ком броју аутобуса се ради.

Према његовим речима, они су се запутили на централно гробље у Пећ, у село Главичица, као и у Високе Дечане на литургију.

Антић је рекао и да су им објаснили да је у питању застој због смене радника на граничном прелазу, али да он види да аутобуси на другим линијама нормално пролазе.

Извор:Танјуг