Издвајамо Србија

СТЕФАНОВИЋ: Вучић није трговац, дао је Николићу понуду преко које неће ићи

Функционер СНС Небојша Стефановић изјавио је вечерас да лидер СНС Александар Вучић није трговац и да то није политика коју води, а да је председнику Томиславу Николићу дао врло коректну понуду преко које неће ићи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стефановић је гостујући на ТВ Прва рекао да људи не желе и не могу да гласају за оне који им не нуде ништа или им нуде повратак у прошлост, или не нуде довољно снажну борбу или нуде повратак у лоповске године какви су били некадашњи режими и да због тога не могу да гласају ни за Вука Јеремића нити за Сашу Јанковића.

Како је додао, иако му је тешко да то каже, стога људи не могу да подрже „да наш кандидат буде Томислав Николић“.

Стефановић је рекао да се премијер и лидер СНС Александар Вучић не бави трговином, да није трговац и неће да тргује и хоће само да разговара, те да је Николићу дао једну врло коректну понуду и да преко тога неће ићи.

„Вучић неће да тргује, хоће да разговара и то је политика коју води Александар Вучић – никаве трговине му не падају на памет“, рекао је Стефановић.

Функционер СНС је навео да је 185 одбора СНС подржало данас Вучића и да је последњи потез учврстио чланство странке да стане уз свог председника.

„Имали смо политички цунами подршке. Испред наших одбора људи су стајали у редовима да дођу да подрже Вучића осећајући да се све окреће против њега и да покушавају да га угрозе, да га сруше… То траје данима и овај последњи потез је учврстио чланство СНС да стане уз свог председника“, рекао је Стефановић.

Према његовим речима, то је велики број људи који подржава Вучића и порука грађана Србије да је политика много више од математике и да у политици морате да имате подршку народа, да имате њихово поверење и да људи хоће да гласају за људе који им нуде борбу за бољу будућност…

Како каже, грађани Србије, као и читаво чланство СНС апсолутно стоје уз Вучића јер знају колико се он бори и труди.

Стефановић је истакао да је Вучић наставио своје активности као премијер и да мисли да се неће оглашавати ових дана пошто “и њему све ово не пада лако“.

“Свакако се неће оглашавати као председник СНС, али ће наставити да ради у интересу грађана Србије“, рекао је Стефановић истичући у том смислу посету аустријског канцелара и подршку коју даје Србији у реформама и развоју.

Он је подвукао да верује да ће лидер СНС присуствовати сутрашњој седници Главног одбора странке.

„Ми ћемо на седници Главног одбора изабрати нашег кандидата за председника Србије. Из расположења чланова то мозе да буде само Вучић“, рекао је Стефановић.

Он је истакао и да је Вучићу рекао да, иако зна да му није до седница и такве врсте страначке политике, да људи на седници Главног одбора очекују његово присуство и замолио га да дође.

“Мора да чује оно што они хоће да му кажу. То је огромна подршка. Очекујемо да нам се кандидат кога изаберемо обрати. Верујем и очекујем да ће се и он појавити, па нек дође у било које време ми ћемо га чекати“, рекао је Стефановић.

Стефановић је гостовао и на ТВ Пинк где је поновио да грађани хоће да гласају за онога ко им гарантује стабилност и просперитет и да је то управо премијер и лидер СНС.

На питања о потезу Николића, Стефановић је рекао да би волео јасно да чује од њега да се огласи, али и додао да не жели да верује да оно што се пише у медијима, а доводи у везу председника Србије са неким тајкунима да је тако нешто тачно, али и додао да се са друге стране у последње време могло видети много непринципијелних савеза и коалиција.

Како је рекао милиони, разне дневнице које су се узимале у време док су неки били министри, а сада се кандидују, подршке амбасада све то није довољно и неће бити ако немате народ иза себе.

А грађани су за Вучића као председника Србије, додао је Стефановић који је истакао да је то функција у којој је мање моћи него у рукама премијера, али да тиме Вучић и показује да му је стало до стабилности Србије и њеног бољитка, а не до власти као такве.

 

Извор: Блиц.рс