Занимљивости Издвајамо

СТРАВИЧНА ПРЕДВИЂАЊА ЗА 2030: Бићемо живи заточени и у немилости ДРОНОВА – ево и како(ВИДЕО)

Светски економски форум објавио је низ врло занимљивих предвиђања о начину на који ћемо живети за само 13 година.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У предвиђањима за 2030, о којима је Светски економски форум разговарао с водећим стручњацима у својим подручјима, истиче се како ће производи постати ствар прошлости, јер ће се све изнајмљивати, а човечанство ће бити спремно за ширење на Марс.

1. Сви производи постаће услуге

Куповина ствари ће до 2030. постати далека прошлост. Људи ће умјесто куповине једноставно позајмљивати све што им треба, од куће до аутомобила. Што год да пожелимо, изнајмићемо ћемо и биће нам достављено дроном. Но, сваки наш покрет бит ће праћен, а изван великих градова живет ће велики број незадовољних људи који неће уживати у истим благодетима као људи у градовима. Глобално друштво ће због тога бити дубоко подељено.

8 predictions for the world in 2030

This is how our world could change by 2030. Read more: http://wef.ch/2gmBN7M

Posted by World Economic Forum on Monday, February 6, 2017

2. Америчка доминација је готова, имаћемо неколико глобалних сила

Националне државе вратит ће се на велика врата. Уместо једне доминантне велесиле, неколико ће земаља показивати полу-империјалне тенденције, а међу њима ће бити САД, Кина, Русија, Немачка, Индија и Јапан.

3. Органе нећемо предађивати него – штампати

Захваљујући напредним технологијама као што су самовозећи аутомобили и персонализованој медицини, биће мање несрећа и потребе за хируршким интервенцијама. Нико више неће умрети чекајући на доноре органа, јер ће се потребни органи – штампати.

4. Јешћемо много мање меса

Баш попут наших бака и дека месо ћемо гледати као ретку посластицу, а не основу исхране. Храна ће бити редизајнирана како би била здравија и мање штетна за животну средину.

5. Данашње сиријске избеглице биће директори компанија

Високо образоване сиријске избеглице ући ће у зрелу доб, а економска интеграција оних који беже из својих домова из ових или оних разлога постаће битна, а нарочито с обзиром на очекивање да ће само због климатских промена око милијарду људи бити присиљено да напусти своје домове до 2030.

6. Вредности које су изградиле западни свет бит ће доведене до тачке пуцања

Највећа претња западним демократијама биће растући популизам, али и идеја да већинска популација у друштву заслужује бољи третман од мањине, упозорава Кенет Рот, извршни директор Хјуман Рајтс Воча.

7. Бићемо спремни за људски живот на Марсу

Научници ће до 2030. открити како људи могу остати здрави за време дужих путовања свемиром, а кад дођемо на Марс, врло веројатно ћемо открити доказе о постојању живота изван Земље, тврди Елен Стофан, главна научница у НАСА.

Извор:Индеx.хр