Издвајамо Свет

ВИКИЛИКС ЗАДАО НАЈТЕЖИ УДАРАЦ ЦИА: Да ли ће ЦИА бити растурена на хиљаде делова?

„Нови Спутњик поредак“ анализира овонедељна „Викиликсова“ открића о Централној обавештајној агенцији, описана као највећи ударац који је америчка тајна служба претрпела у својој историји.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шта све садржи загонетна „Крипта 7“, и да ли ће ЦИА бити „растурена у хиљаду делова и расута по ветру“, како је претио убијени амерички председник Џон Кенеди а сада на то подсећа Џулијан Асанж, оснивач „Викиликса“?

Зашто не функционише одбор задужен за надзор рада ЦИА, и да ли то значи да ова обавештајна служба шпијунира по свету и у самој Америци без икакве цивилне контроле?

Да ли је ЦИА прислушкивала опозиционог председничког кандидата на прошлогодишњим председничким изборима у САД, и да ли је Барак Обама, као што га Доналд Трамп оптужује, за то знао?

Да ли је „светионик демократије“ сад демаскиран као полицијска држава, чији безбедносни апарат има моћ контроле која навелико превазилази све што је злогласни источнонемачки „Штази“ икада могао да уради?

Одговоре на ова питања ће у разговору с Николом Врзићем потражити некадашњи директор Безбедносно информативне агенције (БИА) Андреја Савић и адвокат Бранко Павловић.

Целу емисију можете преслушати овде.

 

Извор: rs.sputniknews.com