Србија

ВУЧИЋ: Нећу да кажем – Косово је наша територија, терајте Албанце у Тирану

Премијер Србије Александар Вучић, говорећи о дијалогу са Приштином, рекао је за бечки „Стандард“ да никада не сваљује кривицу на неког другог, али да је косовски парламент одлучио да обустави дијалог.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осим тога, како је додао, они су желели противно свом уставу да створе војску Косова, желели су да нам незаконито одузму имовину на Косову, почели су да ометају људе који су желели да каче постере из Србије у близини Приштине, припремају нову судску инстанцу само за суђење Србима за стварне и наводне ратне злочине.

– Шта је била наша грешка? Питао сам косовског премијер Ису Мустафу и нисам добио никакав одговор – рекао је српски премијер и додао да је Београд, упркос томе, спреман да разговара са њима.

Он је подсетио да у разговору са немачком канцеларком Ангелом Меркел није критиковао колеге у Приштини, већ је предлагао да се убрза изградња аутопута између Ниша и Приштине јер ће то, како каже, спојити људе и омогућти слободан кретање капитала, робе и људи.

На питање како треба да изгледа однос између Косова и Србије за десет година, Вучић каже да би за њега током предизборне кампање најлакше било да каже: „То је наша територија. Водите их (Албанце) у Тирану!“.

– Али, ја то нећу рећи. Мислим да су од правних питања важнији аутопутеви и повезивање међу народима. Кад будемо у стању да разговарамо једни са другима, да се узајамно поштујемо и доводимо албанске пословне људе у Србију и више наших људи у Приштину и Тирану, онда ће бити лакше да се реше друге ствари – рекао је Вучић.

 

Извор: Vestionline.com