Србија

ВУЧИЋ: Не наседајте на провокације, ми не прихватамо СРБИЈУ МРЖЊЕ!

Председнички кандидат Српске напредне странке Александар Вучић поручио је на великом митингу у Спортском центру ‘Чаир’ у Нишу да су једини програм његовим политичких противника гнусне лажи и бесрамне увреде и позвао грађане да 2. априла гласају за Србију будућности – Србију поштовану и цењену у Европи и свету.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

18.30 – Председнички кандидат и лидер СНС Александар Вучић следећи је говорник на скупу.
Он се на почетку осврнуо са његове политичке противнике.
– Ми Србију мржње нећемо да прихватимо. Не љутите се на њих што мрзе, то њих изједа – приметио је Вучић и додао да сви његови протувници не би могли да испуне нишку халу.
Он је рекао да је циљ да Србија остане стабилна.
– Не наседајте на провокације. Пустите их на миру, јер Србију не могу да победе – подвукао је Вучић додајући да је опозиција и прошле пут имала исте ‘трикове’.
– Па научите нешто, и прошли пут су изгубили, и овај пут ће изгубити – истакао је лидер СНС.
Први човек напредњака потом је истакао да је у Ниш дошао да би поднео извештај о до сада урађеном.
Вучић се потом освруо на питање Косова.
– Неки хоће да кажу да је Грачаница Велика Албанија. А ја вам кажем Грачаница је у Србији – истакао је Вучић.
Моја порука за оне који ништа друго не раде осим што се труде да упуте најпогрднију реч за мене и моју породицу, додао је Вучић, је следећа:

– Пала мува на медведа! Ми нећемо да им одговорамо ни на једну увреду. Ми ћемо да их победимо радом и марљивошћу, и зато што то можемо више и јаче од њих. Не могу да победе они који раде два сата, од нас који радимо 12 сати – истакао је Вучић и упозорио:
– Сви који не изађу на изборе гласају за њих, гласају за повратак Србије уназад. Изађите на изборе, осмех на лице, то је празник демократије, јер 2. априла се одлучује о судбини Србије, 2. априла морамо да их победимо и покажемо да Србија хоће да ради од својих руку а не од туђе милостиње – рекао је Вучић.
Он се осврнуо на недавни састанак са Ангелом Меркел и најављенин састанком у Москви са Владимиром Путином.
– То говори о вама, о томе колико смо успели да другачије гледамо на будућност, и како смо признати у Европи и свету – навео је Вучић и захвалио се коалиционим партнерима.
18.17 – Лидер СПС и шеф дипломатије Ивица Дачић трећи је говорник на скупу.
– Овде се нисмо окупили да бисмо истицали наше страначке ствари, већ зато што су председнички избори важни за Србију. Ми данас немамо кандидата неке странке, Александар Вучић је кандидат народа Србије, кандидат за будућност Србије – рекао је Дачић.
Према његовим речима, време ја да научимо да Србија почне да побеђује у миру.
– Зато сам ја са Александром Вучићем! Да створимо јаку и поштовану земљу – подвукао је Дачић и додао:
– Гласање за Јанковића, Јеремића, Прелетачевића представља завитлавање Србије. Гласање за њих значи гласање за оне који говоре да је Kосово независно и да је Република Срспка геноцидна творевина. За оне који су опљачкали и уништили Србију – навео је Дачић.
Према његовим речима, најважније је да сви наступају храбро и јединствено.
– Прво ћемо заштити наше националне интересе. Нема предаје и признања Kосова и Метохије. Нема напуштање Републике Српске. Идемо у ЕУ, али нећемо водити антируску политику – истакао је Дачић и позвао бираче да 2. априла гласају за Александра Вучића.
Он се посебно обратио симпатизерима СПС.
– Донели смо одлуку да наш кандидат буде Александар Вучић и зато позивам све оне који су мислили да гласају за мене да гласају за Вучића – рекао је Дачић.

– За победу Александра Вучића, за победу Србије – завршио је Дачић свој говор.
18.14 – Окупљенима се на знаковном језику обратила Маја Ристић, фризерка из Ниша са оштећеним слухом.
18.09 – Студент прве године Медицинског факултета у Нишу и стипендиста Министарства просвете Александар Радивојевић је први говорник на скупу.
– Генерација којој ја припадам коначно види перспективу да срећно и задовољно живи у нашој земљи. Тако сам и ја, и поред могућности да школовање наставим у иностранству, одлучио да наставим школовање у свом родном граду. Посебно ме раде отварање и нове зграде Kлиничког центра Ниш и то уз лично залагање премијера Вучића – навео је Радивојевић.

– И зато, пуни знања и елана идемо, јаче, брже и боље. За Александра Вучића, живела Србија – закључио је Радивојевић.
18.06 – Митинг СНС почео је, као и до сада, интонирањем химне Србије, ‘Боже, правде’.

Извор: Tanjug