Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: Румунија је повећала плате и сад све стране компаније хоће да улажу у Србију

Копаоник — Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је наша срећа па су Румуни повећали плате па ће сада сви радници који су хтели да раде код њих, доћи код нас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Унија је повећала плате. И неки који су хтели у Румунију, Бугарску јављају се да хоће да улажу у Србију”, изјавио је Вучић на Копаоник бизнис форуму.

Вучић је навео да је покривеност извоза увозом никад већа. “Али и то су радиле стране компаније. Наш приватни сектор је и даље слаб да би могао да издржи ту утакмицу”, каже он и додаје да имамо изванредан суфицит у буџету.

“У инфраструктури смо направили убедљиво највеће резултате. Нећемо бити задовољни док у Београду не буде 2.000 градилишта, то желимо и за друге градове”, наводи Вучић.

Како каже, постоје различите врсте притисака да се неки послови обаве.

“Имате трикове када кажете тендер за Славију, а они нуде цену којом не може ни улица око Славије да се уради. Ако прихватите неког ко је понудио већу цену, онда идете или на суд или телевизију. И сви знамо да је то истина и сви се правимо блесави и зато никада нећемо моћи до краја да зе излечимо”, каже премијер.

Извор: Б92