Занимљивости Издвајамо Русија

ЗВАЛИ СУ ГА „ЕКСПЕРИМЕНТ“: Погледајте најјаче људско биће(ВИДЕО)

Го до појаса, трчао би кроз хладни сибирски снег, сатима и сатима. После трчања, веслао је по језерима, све док му руке не би прокрвариле. Резултат је био… нешто застрашујуће

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је вероватно најјачи човек који је икад живео! И данас, 2017. године нико од нас “обичних” не може да схвати како је могуће да неко ко није ванземаљац изгледа, понаша се и живи баш као Александар Карељин – ЧОВЕК ЕКСПЕРИМЕНТ!

Противници, тешки и по 150 килограма, су га се ужасно плашили, толико да нико није желео да уђе у ринг с њим. У ствари, нико није желео да буде ни у његовој близини. Јер, те очи, тај хладни, челични поглед… Свако ко би их једном угледао већ је губио и меч. И део душе с њим.

“Нико не воли да лети”, рекао је једном, упитан о страху који други рвачи осећају кад се нађу очи у очи с њим. “Моји противници… Они не разумеју. Ја сам сваког дана тренирао као што они никад нису тренирали у животу”.

Александар Карељин је највећи шампион у историји рвања. Висок 192 центиметра, са 130 кг чистих мишића, окретан попут пантера и подједнако снажан и немилосрдан, овај Рус је три пута био олимпијски шампион, девет пута светски шампион и 12 пута шампион Европе.
За 13 година међународне каријере имао је само један пораз, и то кад је рвао са озбиљном повредом, у финалу Олимпијских игара у Сиднеју. Укупно, рвао је 889 пута. 887 пута је победио, два пута изгубио.

Једном од великог совјетског шампиона, Игора Раструтског, 1987. године, а други од Американца Рулона Гарднера, у поменутом финалу 2000. године. Мада се данас већина људи из света рвања слаже у оцени да је Карељин требало да добије и тај меч, који је изгубио на поене.

”Постоји једна ствар коју треба да знате о Карељину”, говорио је Мич Хал, дугогодишњи директор рвачког тима САД, “његова снага… То није људска снага.”

Рвање је почео да тренира са 13 година, у родном Новосибирску, у срцу Сибира. На једном од првих такмичења, поломио је бутну кост, на пола. Његова мајка се толико уплашила да му је спалила трико за рвање. Карељинов одговор: “Мама, ја сад не могу да напустим спорт којем сам дао ногу”.

Одлучио је да се бори, да постане најјачи. Го до појаса, трчао би кроз снег, сатима и сатима. После трчања, веслао је по сибирским језерима, док му руке не би прокрвариле. Годинама.

Овако је стекао кондицију и снагу какву вероватно ниједно људско биће пре и после њега није имало.

У Новосибирску је упознао и свог “најтежег противника у каријери”, како је касније причао: његови су купили фрижидер, стари, кабасти и претешки совјетски модел тежак око 180 килограма, а у згради није било лифта.

– Однео сам га на осми спрат, са ове две руке. Ни сам не знам како – испричао је Карељин једном приликом.

Карељин је био познат по “Карељиновом дизању”, потезу који је једино он могао да изведе (у тешкој категорији): противника (понекад тешког и 150 кила) који је лежао потрбушке на партеру ухватио би с леђа, подигао високо у ваздух и бацио га снажно на леђа. Ово му је доносило максималних (у грчко-римском рвању) пет поена.

Никад, ни пре ни после, ово није виђено у рвању.

За време каријере у рвању, Карељин је учествовао, један једини пут, у ММА мечу, против јапанског борца Акире Маеде. Било је потресно гледати немоћ Јапанца, иначе врхунског мајстора борилачких вештина, против Карељина. Рус га је бацао по рингу као крпену лутку, радио је шта је хтео, све уз широки осмех.

– Да је одлучио да се бори у ММА, Карељин би владао сам, далеко изнад осталих – рекао је једном Федор Јемелианенко, највећи ММА борац у историји.

Карељин се из рвања повукао после пораза на Олимпијади 2000. Посветио се науци, и 2002. је докторирао на Сибирској академији за физичку културу. На лични позив Владимира Путина, започео је политичку каријеру. Више пута је биран у Думу, а данас је члан одбора за међународне односе руског парламента.

Извор:Телеграф.рс