Србија

КАНЦЕЛАРКА ОТКАЗАЛА ТРАМПУ, А ПОЗВАЛА ВУЧИЋА: Меркелова инсистирала да се данас састанемо у Берлину!

Фото: Јутјуб
Премијер Александар Вучић састаће се данас по подне у Берлину са немачком канцеларком Ангелом Меркел.
Њихов, иначе 10. састанак, раније је планиран за петак, 17. март, али је померен за данас пошто је у међувремену одложен сусрет немачке канцеларке са америчким председником Доналдом Трампом.

„То је велика част за малу земљу као што је Србија што немачка канцеларка Ангела Меркел није отказала сусрет, већ инсистира на њему“, рекао је јуче премијер Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Канцеларка је требало да се састане са америчким председником Доналдом Трампом, али је због снежне олује та посета померена на петак. Мислио сам да ће одложити наш сусрет, који је требало да буде у петак, јер сам ја премијер једне земље која не може да се мери са Немачком, али канцеларка Меркел и Кристоф Хојзен су рекли да ме исчекују данас после подне“, пренео је Вучић.

Из немачке владе у међувремену је саопштено да ће теме разговора српског премијера и канцеларке бити билатерални односи, регионална питања, европска политика и економија, као и мигрантска политика Реч је о најактуелнијим питањима, посебно с гледишта региона западног Балкана, укључујући Србију, али и питањима која су ових дана на главној агенди и Берлина и највиших европских институција у Бриселу.

На агенди су званични разговори са Меркеловом, заједничка изјава за новинаре и вечера.

Извор: Tanjug