Издвајамо Регион

МИЛАЧИЋ ОСЛОБОЂЕН: Нисам ја организовао протест него слобода, конференција уживо (ВИДЕО)

Марко Милачић, представник групе грађана која је у недељу увече у 19 часова блокирала саобраћај на Блажовом мосту у Подгорици због подршке протесту мајки са троје и више деце, пуштен је на слободу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Милачић, како је рекао на конференцији за новинаре, није био организатор протеста него слобода.

„Лишен сам слободе, кажу ми у полицији, због прекршаја из области Закона о јавним окупљањима, члан 33, став 3, а у вези става 1.1. Процедура је сада да у што краћем року будем приведен код дежурног судије за прекршаје који ће по скраћеном поступку да суди. Мора да их је додатно изиритирала изјава коју сам дао о ватреној кугли! Срамно! Све им је узалуд“, написао је Милачић раније данас на свом фејсбук профилу.

Он је навео и да је дао изјаву у полицији поводом блокаде саобраћаја у недељу.

Милачић је позив да дође у полицију добио у уторак увече због „организовања окупљања грађана“.

„То вече кренуо сам према кући, преко моста Блажа Јовановића, међутим, на мосту се догодила невероватна сцена, нешто слично чуду: група људи је закрчила саобраћај, људи који су по свему личили на Атлантиђане, припаднике древне, митске, напредне цивилизације, јер су на мосту певали, читали поезију, сликали и причали о слободи. Ја сам се, као и многи други, шокиран, зауставио и гледао ту невероватну сцену. У једном тренутку, и то смо сви који смо били ту видели, на врху моста Миленијум појавила се велика ватрена кугла која је кренула према нама. Она је летела дуж реке Мораче и ишла право према нама. Затим је прошла испод Блажовог моста, спустила се до реке и изгубила се у њој. Мислили смо да је потпуно нестала, али је изашла неокрњена и нагло се појавила на мосту између свих нас“, казао је Милачић у полицији.

Он је додао да се ватрена кугла затим одвојила на неколико мањих ватрених кугли које су се претвориле у штафелај, гитару, папире са говорима и микрофон.

„Нека виша сила нас је онда све позвала да се примакнемо тој ватреној кугли-микрофону, па сам и ја урадио исто. Речи су саме излазиле и ја се не сећам свега што сам казао, осим да ћемо блокирати целу Црну Гору. Све време сви смо, па и ја, осећали неку неописиву исконску срећу. Након отприлике сат времена, кугла је опет постала већа, једна, и неким неартикулисаним гласом нас све позвала да пођемо до мајки испред Скупштине и да ће нас она тамо чекати. Ми смо је пратили, све време у шоку. Након што смо дошли до мајки, ватрена кугла нас је тамо чекала, међу њима, треперила је јаче него раније, повећавала се и у једном тренутку само казала: ’Видимо се ускоро на неком другом месту, на улици. Будите слобода!‘. Након тога се винула у небо и нестала. После тога губим свако памћење и следеће чега се сећам јесте моја мајка која ми каже: ’Мајка је држава. Слушајте мајке!‘“, казао је Милачић.

Извор: rs.sputniknews.com