Србија

ОТКРИВЕНА МРАЧНА ТАЈНА ВУКА ЈЕРЕМИЋА: Лаже да је био саветник, Ђинђић га због шпијунаже избацио из Владе!

Вук Јеремић лаже да је био саветник у Влади Зорана Ђинђића, био је обични стажиста кога је за руку довео Борис Тадић. Истина је да је избачен због недозвољених контаката с дипломатама, потврдио јуче Горан Весић
Досовски НАТО председнички кандидат Вук Јеремић, који сам себе у кампањи представља као блиског сарадника и саветника убијеног премијера Зорана Ђинђића, никада заправо није радио никакав озбиљан посао у Ђинђићевој Влади, већ је био најобичнији стажиста без плате и овлашћења.

А и са тог радног места је 2002, по налогу Ђинђића, избачен због шпијунирања, сазнаје Информер у више одлично обавештених извора!

Лажно се представља

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Саговорници Информера, Ђинђићеви најближи сарадници, тврде да Јеремић никад није био Ђинђићев саветник, како је написао на Твитеру 12. марта. Према њиховим речима, Јеремића је у Владу 2002. године довео Борис Тадић и замолио Ђинђића да прими Јеремића као стажисту јер је овоме била потребна референца за постдипломске студије на Харварду.

– Јеремић је примљен као обични стажиста, без било каквих овлашћења или плате. То је трајало неколико месеци, а Јеремић се свуда, без ичијег знања, представљао као блиски Ђинђићев сарадник иако га никада није ни видео уживо! Ствар је кулминирала у тренутку кад је стажисту Вука Јеремића позвао тадашњи британски амбасадор да ургира за пуштање из притвора Вукашина Минића Волфа, представника лондонске правне агенције ФИА који је ухапшен због недозвољеног поседовања и ношења оружја.

Чим је та информација дошла до Ђинђића, он је наредио да Јеремића моментално избаце из Владе. Вук је на крају буквално истеран из Немањине као шпијун и кртица западних амбасада, а сад се представља као Ђинђићев сарадник. Да није страшно, било би смешно – каже један од наших извора.

И док се Вук Јеремић јуче није оглашавао овим поводом, наша сазнања је потврдио Горан Весић, један од најближих Ђинђићевих сарадника и шеф његовог кабинета. Весић каже да Јеремић сада покушава да се представи као неко ко је био добар са премијером, а у ствари је све то чиста лаж.
– Јеремић никада у животу није био у Ђинђићевом кабинету! Он је био обични стажиста у Влади без плате. Довео га је Борис Тадић, који је молио Ђинђића да прими Јеремића како би овај то користио за референцу за студије на Харварду.

Тврдим да Вук Јеремић никада није ни видео Ђинђића, сем на телевизији! – истиче Весић, додајући да је Јеремић после неколико месеци ‘стажирања’ буквално најурен из Владе због „неопрезних контаката са страним амбасадорима“:

– Јеремић је имао неопрезне, недозвољене контакте са неколико страних амбасадора, којима је угрозио Владу, и више није могао тамо да стажира. Дакле, његове тврдње да је био блиски Ђинђићев сарадник су срамотне лажи, а начин на који је отишао из Немањине 11 довољно говори о томе какав је то човек!

Можда је врбован

Милан Мијалковски, професор Факултета безбедности, каже да је врло могуће да су те 2002. године стране службе чак врбовале Јеремића као младог и перспективног човека у политици.

– Ако се располагало сазнањима о недозвољеним контактима са странцима, то су утврдиле надлежне безбедносне службе. Јеремић је избачен из Владе да не би шпијунирао за неку страну земљу. Онај ко га је после убацио у нову Владу свакако је био на вези са странцима – закључује Мијалковски.

Извор: Informer.rs