Избори Издвајамо Србија

ПРЕЛЕТАЧЕВИЋ: „Направићу толико бајну и сјајну причу, да ће нам се Косово само вратити“

Председнички кандидат Групе грађана „Љубиша Прелетачевић Бели, Бели – само јако“ Лука Максимовић представио се вечерас на јавном сервису у тону каквом је започео кампању – шаљиво и као пародију на политички систем

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Максимовић је, у улози Прелетачевића, у раније снимљеном видео-материјалу одговарао на бројна питања свог сарадника иза камере, па се тако дотакао тема ММФ-а, статуса Косова и Метохије, финансирања кампање, зашто је ушао у политику…

Његова главна порука, како је неколико пута поновио, јесте да жели да се „овајди“, односно да има личну корист, али, како је нагласио, и да новац даје народу, да би, на тај начин, остао 50 година на власти.

– Ја гледам да имам свој лични интерес, али да дам и народу. Суштина је да ћу красти, да ћу се вајдити, али и да ћу дати народу. Тако треба радити и тако смо намирени и ми и они- рекао је Прелетачевић.

Упитан да ли је тачно да га финансира амерички бизнисмен Џорџ Сорос, Прелетачевић је одговори да су добродошли сви они који дају новац.

– Ко да више лове, тај је добродошао. Небитно је ко финансира. Ко је спреман да уложи новац у нешто што је добро, тај је добродошао- рекао је Прелетачевић.

Он је додао и да је добар пријатељ са председницима САД и Русије Доналдом Трампом и Владимиром Путином, и поручио да жели, како је рекао, да буде као некадашњи председник СФРЈ Јоспи Броз Тито, „да помири и исток и запад“.

Када је реч о статусу јужне српске покрајине, Прелетачевић је рекао да ће да направи „толико бајну и сјајну причу“ да ће Косово, како је рекао, само пожелети да се врати.

– Изволите, можете да се вратите, не само ви, већ и Бугарска, Грчка… Од Мађарске до Грчке да се сви ујединимо- рекао је Прелетачевић, називајући то „Белом осовином“.
Прелетачевић се дотакао и односа према Међународном монетарном фонду и нагласио да их треба избацити.

– Не знам ко то држи. Лепо “оут“, излазиш из земље, а сва лова код “чике“. Народ зна да је лова код мене, треба ти нешто, дођеш код мене, питаш треба ми за то и то, ја искеширам све из џепа, одем проверим да ли си то урадио и лепо- рекао је Прелетачевић истичући да су банке и кредити непотребни, јер се на овај начин гради и враћа поверење међу људе.

Кандидат Групе грађана „Љубиша Прелетачевић Бели, Бели – Само јако“ позвао је грађане на крају свог термина на јавном сервису да изађу на изборе и да заокруже број пет, са поруком „Љуби чика, без сикирања“.

 

Извор: Танјуг