Издвајамо Спорт

СКАНДАЛОЗНО! БОЖЕ ПРАВДЕ СЕ НИЈЕ ЧУЛО У НОВОМ ПАЗАРУ: Пазарци угасили српску химну на финалу Купа (ВИДЕО)

Како би избегао бруку од пре четири године и звиждуке у својој хали, одбојкашки клуб из Новог Пазара одлучио је да не интонира химну.

Химна државе Србије „Боже правде“ није интонирана на финалном турниру одбојкашког купа Србије у Новом Пазару!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Скандал који се десио током викенда погодио је многе грађане наше земље, који су остали запањени због оног што се десило у Рашкој области. Одбојкаши Новог Пазара први пут у својој историји освојили су вредан трофеј победивши Црвену звезду у полуфиналу (3:2) и Војводину у финалу (3:0), а сенку на сјајну спортску приредбу бацило је избегавање интонирања химне државе Србије у Новом Пазару. До сада је на сваком финалу Купа била свирана државна химна и ово је први пут да се десио овакав преседан.

У договору са организаторима донели смо такву одлуку. Знам да је до сада химна свирана на сваком финалу, али су нам организатори рекли да је ранијих година било проблема и да не би било добро да се излажу непотребним ризицима – истакао је за Курир генерални секретар ОСС Иван Кнежевић.

Речи Ивана Кнежевића за Курир потврдио је и директор Новог Пазара Радослав Милић.

– Статутом и протоколом Савеза није предвиђено да се свира химна. Пре четири године, када је Нови Пазар такође био домаћин финала Купа, свирана је химна. Медији су тада више пажње посветили звиждању химни него одбојци. У Србији је тренутно изборна кампања и зато смо донели такву одлуку. Нисмо желели да се политика умеша у спорт. Нисмо желели политизацију једног лепог спортског догађаја – истакао је Милић и наставио:

– Одлуку смо донели ми, организатори финалног Купа, у договору са ОСС.

Шта се то дешава са одбојком
ГОЛИЈАНИН СМЕЊЕН, А ГАЈИЋ ЋУТИ

Ово је други скандал у одбојкашкој Србији за кратко време. Подсетимо, крајем прошле године с места председника ОСС смењен је Ненад Голијанин зато што је био уздржан на гласању за улазак ОС Косова у светску федерацију. сада је и његов наследник, актуелни председник Зоран Гајић повукао скандалозну одлуку прихвативши иницијативу Новог Пазара да се не интонира химна „Боже правде“. Зоран Гајић јуче се није одазивао на позиве Курира.

Пре четири године
БРАНИЛИ ЉАЈИЋА, ЗВИЖДАЛИ ХИМНИ

Чланови навијачких група Торцида и Екстреми из Новог Пазара звиждали су и негодовали током интонирања државне химне „Боже правде“ пред дуел одбојкаша Новог Пазара и Црвене звезде на финалу Купа Србије 2013. године. Готово 1.500 навијача скандирало је тада име фудбалера Адема Љајића, који је одлуком селектора Синише Михајловића избачен из репрезентације у мају 2012. године пошто није хтео да пева химну.

 

Извор: Курир