Издвајамо Србија

СТРАШНЕ ПРЕТЊЕ ТЕРОРИСТЕ ИЗ ТУТИНА: Србија ће бити РЕПУБЛИКА ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ

Тефик Мујовић (35) из Тутина, оптужен за тероризам према наводима тужилаштва , поручивао је да ће Србија бити део Исламске републике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Србија ће добити статус републике у исламској држави Балкана! Простор се шити, топло сунце сја, ето шеријата и до Београда! – су реченице исписане августа 2013. на фејсбук страници за које тужилаштво тврди да припада оптуженом Мујовићу. Поред низа порука на Фејбука, исписаних на српком и арапском, у којем оптужени позива на тероризам, написане су још неке поруке оптужених којима се суди у Специјалном суду у Беогрдаду

– Нек зна Исток и Запад да ми џихадисти долазимо да успоставимо ред! Десет метака за слободу Санџака, а један за издајнике! Писање на Фејсбуку је олакшано уз помоћ обавештајних служби! Алаху екебар! – само су неке од порука које су јуче прочитане, а за које је тужилац рекао да доказују чврсту везу Мујовића са радикалним исламистима и Ал Каидом. На спорном профилу може видети и дечак од четири године са “каалшњиковим” у рукама.

Спорни профил се води на име “Абдулах, Абдулах, Абдулах” али су неке поруке потписане са “Ефендија Тефик Мујовић”. Такође осим потписа са његовим именом на спорном профили се налазе и поруке Мујовићеве сестре и оца, од којих једна почиње “Мој лепи брат…”. Међутим, Мојовић тврди да профил није његов и да му је то подметнула полиција. Одбио је да се изјашњава о порукама и фотографијама које се налазе тамо. Он је прошле године изручен Србији из Турске и суди му се са још неколико окривљених “вехабија”.

Извор:Блиц.рс/В. З. Ц.