Издвајамо Свет

ТРАМП РЕШИО ДА УНИШТИ СОРОША: Конгрес покреће комплетну истрагу о планираној револуцији у Македонији!

Сумњиво финансирање радикалних левичара широм света од стране злогласног глобалисте Џорџа Сорша га је можда коначно сустигло, јер је Конгрес најавио “комплетну истрагу“ његових послова, почевши од његовог покушаја да инсталира левичарски режим у источној Европи, уз помоћ новца америчких пореских обвезника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истрага је покренута након што је откривено да је Џорџ Сорош користио милионе долара у новцу америчких обвезника, који је додељен његовој Фондацији за отворено друштво од стране бившег председника Барака Обаме, како би подржао левичаре и подстакао промене у страним земљама.

Новац је требао да се користи на “непристрасан, нестраначки“ начин – а када Фондација за отворено друштво није успела да убеди Конгрес да је овај закон испоштован, покренута је истрага.

Вест о Конгресној истрази је стигла док се настављају демонстрације против Сороша широм Европе, са покретом “Стоп Оператион Сорос” која добија велику подршку у земљама где је Сорош покушао да уништи њихову традиционалну културу.

Милијардер је већ дуго оптужен за мешање у европску политику, а сада амерички законодавци траже одговоре по питању извештаја да ће амерички долари од пореза помоћи да се финансирају неки од његових либералних левичара у малој, конзервативној земљи Македонији.

Седам конгресмана жели да зна зашто је амерички амбасадор у Македонији, Џес Бејли, именован од стране Барака Обаме, изабрао Сорошеву Фондацију за отворено друштво као главног извршиоца пројеката Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) у тој земљи.

Ти законодавци су: Кристофер Смит, Р-Н.Ј., Ренди Хултгрен, Р-Илли., Роберт Адерхолт, Р-Ала., Луи Гохмерт, Р-Теxас, Роберт Питенгер, Р-Н.Ц., Џеф Фортенбери Р-Неб., и Трент Френкс Р-Ариз.

У јануару су они написали писмо Бејлију описујући своју забринутост.

“Добио сам веродостојне извештаје да је, у протеклих неколико година, америчка мисија у Македонији активно интервенисала у страначкој политици Македоније, као и у обликовању њеног медијског окружења и цивилног друштва, често фаворизујући групе једног политичког убеђења над другим,“ написао је конгресмен Смит.

Стејт Департмент је одговорио објашњавајући у другом писму су средства додељена кроз “конкурентан процес набавке.“ У писму се такође наводи да је Мисија радила на унапређењу америчких интереса “на непристрасан, непартијски, објективан и транспарентан начин.“

Нејасан одговор је нагнао конгресмене да од Државне ревизорске институције САД-а и Генералног инспектора затражи комплетну истрагу.

ЦБН Неwс је разговарао конгресменом Гохмертом и питао га о недавном састанку који је имао са члановима македонског парламента.

“Када имате лидере из других земаља који кажу “ваша влада каже да ће нам помоћи али морамо да усвојимо истополне бракове, морамо да платимо за абортусе,“ тада знате да САД више не заслужује Божији благослов јер покушавамо да натерамо државе да одбаце своја верска уверења,“ рекао је Гохмерт.

Конзервативна група Јудициал Wатцх такође спроводи сопствену истрагу.

У свом саопштењу, она наводи неке важне чињенице и бројке, као да УСАИД издваја око 5 милиона долара левичарским Сорошевим групама у Македонији од 2012. године.

 

Извор: Wебтрибуне.рс