Издвајамо Свет

Турски одговор Холандији: Затворили амбасаду и конзулат у Истанбулу

Тајип Ердоган (Фото: Јутјуб)

Сличне мере предострожности су предузете и испред резиденције холандског амбасадора као и куће отправника послова

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Спор Холандије и Турске се захуктава – како у Анкари и Истанбулу, тако и у Ротердаму.

Улази и излази у холандску амбасаду у Анкари и конзулат у Истанбулу затворени су из безбедносних разлога, саопштио је званичник турског министарства спољних послова.

Сличне мере предострожности су предузете и испред резиденције холандског амбасадора као и куће отправника послова, јавио је АП.

Турски званичник који није желео да буде именован није навео друге информације.

Да подсетимо, холандске власти прогласиле су “непожељном” и привеле су турску министарку за породична питања Фатме Бетул Сајан Каје, како би је спречили да се обрати скупу у знак подршке турском председнику Реџепу Тајипу Ердогану у Ротердаму, јавили су холандски медији.

Министарка за породицу спречена је да уђе у конзулат Турске у Ротердаму, због чега је она на Твитеру написала да се свет мора заузети став у име демократије и против овог фашистичког акта док је била на путу према немачкој граници, додавши да се такво понашање према “женском министру” никада не може приватити.

Градоначелник Ротердама потврдио је да министарку превозе ка Немачкој. Њој ће до границе са Немачком бити дата полицијска пратња, пренео је Ројтерс.

Као одговор на то, Министарство спољних послова Турске саопштило је да холандски амбасадор у Анкари не мора да се враћа “још неко време” са одсуства.

У том граду су, такође, присутни демонстранти у великом броју.

Извор:Танјуг/Телеграф.рс