Издвајамо Свет

УБИЈЕН ВОЂА АЛ КАИДЕ! МAТИС: Терористи који скрнаве ислам неће проћи некажњено!

Истакнути вођа Ал Каиде Кари Јасин, који се сматра одговорним за више терористичких напада убијен је у нападу америчког дрона у Авганистану, саопштио је синоћ Пентагон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пентагон је навео да је Кари Јасин убијен у нападу америчког дрона 19. марта у провинцији Пактика, на истоку Авганистана – која граничи с Пакистаном.

Кари Јасин, пореклом Пакистанац из југозападне провинције Балучистан, сматра се одговорним за бројне нападе почињене у Пакистану. Он је оптужен да је организовао напад 20. септембра 2008. на хотел Мериот у Исламабаду у коме су убијене десетине људи, међу којима и два америчка војника.

Њему се приписује и да је одговоран за напад 2009. на аутобус који је превозио тим играча крикета из Шри Ланке у Лахор, на истоку Пакистана у коме је убијено пет пакистанских полицајаца и двоје цивила а шест чланова крикет тима је повређено.

„Смрт Кари Јасина је доказ је да терористи који скрнаве ислам и намерно нападају недужне људе не могу избећи правди“, рекао је амерички министар одбране Џим Матис у саопштењу.

Убиство Јасина у источном Авганистану поткрепљује пакистанске тврдње да су екстремисти, њихови непријатељи, нашли уточиште у тој земљи. Авганистан и Пакистан узајамно се оптужују да пружају уточиште њиховим непријатељима.

Односи су се погоршали почетком ове године после низа напада у Пакистану у којима је убијено 125 људи што је навело Исламбад да затвори границу с Авганистаном више од месец дана. Пакистан је данас објавио да подиже ограду на неким деловима границе с Авганистаном.

Извор:Танјуг