Занимљивости Издвајамо

ФИЛИП (7) УМИРЕ ОД РАКА А ЊЕГОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА ЈЕ РАСПЛАКАЛА БОЛНИЧАРЕ: Кад је чујете и ВИ ћете плакати.. (ФОТО)

Ова прича, на коју нико не може да остане равнодушан, је у кратком времену обишла свет

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Филип Квасни (7) је дечак који је смртно болестан и који своје последње дане проводи у болници у Енглеској. Он од своје друге године болује од разних болести, а недавно се рак потпуно проширио његовим телом. Међутим, Филип тврди да жели само једно – да буде сахрањен поред своје мајке у Пољској како би се она на небу бринула за њега.

Ова прича, на коју нико не може да остане равнодушан, је у кратком времену обишла свет. Сви желе помоћи малом Филипу, али лекари тврде да му након мукотрпних терапија и операција, спаса нема.

Тренутно се брину за њега у болници где се труде да ове његове последње дане на земљи учине мање болним и да добије све што пожели. А он је пожелео само једно – да буде опет са својом мамом. Наиме, он је болничарима, у моментима кад осећа да му се крај ближи, шапнуо своју последњу жељу “Желим да будем покопан поред моје маме”. Људи су се расплакали, јер је и његова мајка недавно преминула…

Филип живи у лондонској болници откад му је дијагностикована леукемија у септембру прошле године. Ниједна терапија није показала нимало помака, а рак се проширио на цело тело.

Његов отац, Пјотр Кванси (40) је скупио потребан новац како би сину испунио жељу.

– Он каже да сам ја његов анђео овде, а да је мама анђео на небу. Не знам колико се он сећа своје мајке јер је био јако мален кад је преминула, али били смо на гробу, причао је с њом. Ово је јако стресно и грозно време за нашу породицу. Нисам никада помислио да ћу морати да сахраним своје дете. Требало би да буде обрнуто – прича неутешни отац.

– Доктори не знају колико му је остало. Његова мајка Агниешка је умрла од рака 2011. године. Сахрањена је у селу Вадовице у Пољској. Тамо смо се и венчали. Филип се нада да ће јој се тамо придружити – прича отац који је и сам болестан. Болује од дијабетеса, има висок притисак и проблеме с кичмом.

– Најгоре од свега је што му не могу помоћи. Не постоји ништа што могу да урадим. Могу само бити ту за њега. Не знамо колико му је још остало – додао је отац.

 

Фото: Фејсбук

Извор: Телеграф.рс