Издвајамо Свет

ЦЕЛА ПЛАНЕТА ИМ СЕ СМЕЈЕ: Руси никад овако жестоко нису понизили НАТО!

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Познати руски комичар Јевгениј Петросјан нашалио се у својој емисији са НАТО, а пресс секретар Министарства спољних послова Русије Марија Захарова откуцала га је западној војној алијанси затраживши од њих да се, одмах после истраге над руским програмом „Клуб веселих и духовитих“, позабави и случајем Петросјан

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Његов грех је то што се шаљиво обраћа земљама и поборницима НАТО позивајући их да одмах крену на Русију.

„Поздрав НАТО. Изволите ширите се. Ка нама су се многи ширили, Џингис кан, Наполеон, гигант од 1,40 метара смислио на Русију да се шири. После је у мемоарима писао да се никада не би ширио да је знао да по руским шумама, пољима, градовима и селима чим дође зима искључују грејање, а укључују хладњаке. Ширио се и Хитлер, ни гроб му се данас не зна. Зато, ширите се. Ми волимо незване госте“.

Претходно је Центар стратешких комуникација НАТО СтатЦом, а на основу анализе шест својих истраживача, устврдио да је руска међународна емисија „Клуб веселих и духовитих“ инструмент политичко-стратешке комуникације и ширења утицаја Кремља.

Кампању против Русије води и ЦНН, који је емитовао кратки филм Најмоћнији човек на свету“. У њему је као водитељ наступао познати амерички новинар и аутор Фарид Закарија. Он филм завршава коментаром: Путин одлично зна Русију и одлично зна нас. Питање је: знамо ли ми њега? 

То питање се поставља пошто је руски председник кроз уста Закаријиних саговорника представљен као корумпирани трули богаташ који има неколико стотина милијарди долара, али и убица!

За новинаре и бивше америчке министре у филму нема сумње да је утицао на америчке председничке изборе. Емитован је и снимак опасног упозорења Хилари Клинтон да је Путин агент КГБ-а и да нема душу, али и Путинов одговор да се на месту на коме се налази и не тражи душа него памет.

Приказане су и сцене масакрирања Моамера Гадафија уз коментар да је Путин стрепео да му се не деси то исто. Али се признало и да га руски народ воли, тренутно, 86 одсто.

Емисија „Клуб веселих и духовитих“ настала је далеке 1957. године, а њом се бавио и КГБ па је забрањивана више пута. Обновљена је 1986. године, а у међувремену је постала међународна, па су, рецимо, организована такмичења у духовитости између ЗНД, САД, Израела и Немачке. 

Међу успешније учеснике ове емисије спада екипа Парапапарама, којој је СтатЦом посветио посебну пажњу и закључио да то није прости телевизијски шоу, већ програм осмишљен за ширење геостратешког утицаја Кремља.

СтатЦом тврди и да из Парапапарама стоји тим Московског државног института за међународне односе при Министарству иностраних послова РФ, а међу њима и Марија Захарова и Сергеј Лавров.

 

Извор: Информер.рс / Ослобођење