Србија

ЧАНАК: Срце Србије није на Косову већ у иностранству

Чанак (Фото: Јутјуб)

Морамо постати чланица НАТО-а зато што смо окружени и треба да се измакнемо из првог реда сукоба са Русијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кад вас систем тера да сами себе убеђујете да је нешто другачије од онога што стварно јесте, он вас тера у шизофренију, а људи који виде непостојеће ствари хоспитализују се, па сам због менталног здравља рекао очигледну чињеницу да Косово није у саставу Србије – овако Ненад Чанак, лидер и председнички кандидат Лиге социјалдемократа Војводине, објашњава изјаву да је спреман да призна да Косово није у Србији, којом је, судећи по реакцијама шокирао јавност.

Оваквим ставом према КиМ као да се трудите да отерате бираче?

Овде је цела нација натерана да понавља мантру Косово је Србија. Ако је Косово Србија, откуд граница на којој вас чекају граничари, који представљају некога ко има законодавну, судску и извршну власт, а да ли је држава – не знам.

Србију је за десет година напустило више од 300.000 младих људи

Одлазе лекари, инжењери, професори и са собом одводе породице и децу, јер овде не виде перспективу. Ускоро неће бити ни ко да гради, ни ко да нас лечи, ни ко да заради за пензије. Срце Србије је данас у иностранству – оценио је Чанак.

У писаној изјави, лидер ЛСВ је рекао да се млади који остају у земљи селе у неколико већих градова у потрази за послом, највише у Београд.

– Зато нам се школе, села, градови и читави предели празне. Без истинске децентрализације земље, то се не може зауставити – наводи се у саопштењу.

 

Извор: politika.rs, blic.rs