Занимљивости Издвајамо Регион

Шокантна тврдња бившег шпијуна оптуженог за организовање атентата на Слободана Милошевића: Тоше је убијен(ВИДЕО)

– Брзина којом се кретао џип, и његова половина која је ударила у камион, није могла а да не повреди озбиљно возача и сапутника који је седео иза – рекао је

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Откако је Тоше Проески трагично настрадао провлаче се приче како то истина у ствари потпуно другачија.

Десет година уназад појављују се разноразне теорије завере, те спекулације о томе да је права истина о ономе што се десило те кобне ноћи прикривена.

Последња која је затресла јавност у Македонији јесте прича Југослава Петрушића, који је изнео своје аргументе о смрти Преоског.

– Брзина којом се кретао џип, и његова половина која је ударила у камион, није могла а да не повреди озбиљно возача и сапутника који је седео иза. Не постоји ни теоретска могућност да сила која је деловала унутра приликом удара те стране у камион, пошто је џип робусно возило, има веома јаке варове, веома је снажно, приликом разарања и растурања тог дела, на другом делу где су се налазили ови људи, имали би такве повреде, видљиве по телу, да би морали да заврше у болници. Ваздушни јастуци су морали да буду отворени, повреде које би имали на телу би морале да се лече ако ништа друго бар једно две-три недеље да леже. Сила је толика била да они нису могли да изађу неповређени. Не желим да се бавим тиме како су то наместили, али то је немогуће – рекао је он и додао:

– Радило се о убиству. Који су разлози и мотиви ја не залазим у то нити желим нити ме то интересује. Само знам да људи који причају о томе, причају као шарлатани – објаснио је Петрушић.

Иначе, Петрушић је српско-француски агент и контраобавештајац и припадник Француске војно-обавештајне службе ДРМ, Француске легије странаца, један од главних организатора контраобавештајних операција током ратова у бившој Југославији, као и учесник током операције у Сребреници и један од оптужених за организовање и припрему атентата на бившег предсједника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића, пише “Аваз.ба”.

https://youtu.be/XHLLXBIdkrs

Подсетимо, Тоше Проески погинуо је у саобраћајној несрећи 16. октобра 2007. године, на аутопуту у Хрватској, док је из Скопља путовао за Загреб. За воланом је био његов пријатељ и возач Георгиј Георгијевски, који је у једном тренутку изгубио контролу над возилом и ударио у камион. На задњем седишту била је Тошетова менаџерка Љиљана Петровић. Тоше је страдао на лицу места, док су остали путници у аутомобилу прошли са лакшим повредама.

Извор:Телеграф.рс/Аваз.ба