Регион

ШОКАНТНО! Иза лажног државног удара у ЦГ као саучесник Ђукановића стоји лично .

Фото: Јутјуб

Председнички кандидат Милан Стаматовић, који је у протекла два дана на удару Александра Вучића, који га оптужује да је наводно украјински шпијун и вођа мафијашког клана Мила Ђукановића на Златибору, казао је данас на ванредној конференцији за медије да је управо Вучић главни саучесник Ђукановића у лажном државном удару у Црној Гори.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Можда сам баш ја на удару, јер сам једини у овој кампањи јасно и гласно говорио да председник Путин не сме да прими Вучића пре 2. априла јер је много пута обмануо Русе и да иза сценарија тзв. покушаја државног удара у Црној Гори, као саучесник Мила Ђукановића, стоји Александар Вучић лично“, казао је Стаматовић.

Током конференције Стаматовић је дао медијима на увид, допис Амбасаде Украјне који је добио факсом, а који доказује да је, управо зато што је једини у Србији званично примио делегацију Владе (руског) Крима, „зарадио“ протест из тог дипломатског представништва.

„Због свих ових напада на мене и још неке председничке кандидате, поготово Јанковића, Јеремића и Обрадовића, позивам све опозиционе кандидате који се тако осећају и делују да заједно упутимо заједнички протест међународној и домаћој јавности и институцијама“, апелује Стаматовић и наглашава да су сви напади и клевете били на личној основи.

„Један је оклеветан да му је жена вођа нарко клана, један други да је убио свог друга пре 25. година, трећи да је шпијун ЦИА“, казао је он.

„Осим што смо нас четворица таргетовани и оклеветани на личној основи, изборни процес у овој предизборној кампањи је најнерегуларнији од 1990, јер је медијски однос заступљености кандидата 92 % за Вучића, а само 8 % за осталу десеторицу“, истиче Стаматовић и додаје да поједини кандидати, попут Чанка и Прелетачевића, раде за Вучићеве интересе и да имају задатак да изборе представе као циркус у коме је само Вучић озбиљан кандидат и да усмере све гласове ка њему као једином гаранту опстанка Србије.

Стаматовић је потврдио да ће ускоро формирати политичку странку засновану на тимском, а не лидерском раду која ће бити јединствена у Србији, по томе, што ће се, од Златибора ширити прво по унутрашњости Србије, а онда полако улазити и у Београду.

„Иако још делујемо као удружење грађана, ми смо већ на власти или учествујемо у власти у пет локалних самоуправа“, изјавио је Стаматовић.

 

Извор: ИН4С