ИНФО

ЈАНКОВИЋ НАСТАВЉА: Жели Србију у НАТО!

БЕОГРАД – Саша Јанковић, председнички кандидат и бивши „заштитник грађана“, све агресивније промовише учлањење Србије у НАТО алијансу као темељну идеју своје политичке платформе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је у новом интервјуу за лист Политика опет подигао своју „НАТО заставу“ и интервју је објављен под насловом „У НАТО не може без референдума“.

Након критике која се појавила у медијима због његових русофобских иступа, изражених ставова да би „Русији увео санкције“, те да би „Србију учланио у НАТО“, Јанковић није „спустио лопту“, него напротив постаје све агресивнији у својој НАТО пропаганди.

НАТО као основни циљ / скриншот

Подсећамо, овај председнички кандидат у својим јавним наступима користи препознатљиве термине антируске пропаганде попут „руска губернија“, а у свом програму истиче НАТО, док потпуно занемарује безбедоносни и политички и економски значај нашег партнерства са Русијом, показујући да би као „будући председник“ рушио и газио резолуције народне скупштине о војној неутралности, као и декларацију о званичном стратешком партнерству са Русијом.

Својим незнањем елементарних ствари државне спољнополитичке платформе и крајње неадекватним речником за „председника Србије“, Јанковић себе потпуно дисквалификује као озбиљног кандидата који је спреман да се ухвати у коштац са и више него тешким задацима који стоје испред будућег председника Србије.

Извор: Комерсант.рс