АНТИДОТ ОТКРИВА: Вук Јеремић жени на приватни рачун у САД уплатио 650.000 ДОЛАРА!

Од септембра 2013. до јануара 2017. године Вук Јеремић са рачуна своје фирме у Србији на приватни рачун супруге Наташе у америчкој Ситибанци уплатио 650.000 долара, показало истраживање антикорупцијске мреже ‘Антидот’

Досовски НАТО кандидат за председника Србије Вук Јеремић од септембра 2013. до јануара 2017. године уплатио је са рачуна своје фирме у Србији на приватни рачун супруге Наташе у америчкој Ситибанци чак 650.000 долара!

Овај фрапантан податак открила је антикорупцијска мрежа „Антидот“, чије је вишемесечно истраживање показало да је Јеремић исплату силног кеша на женин рачун правдао „трошковима за лечење“!?!

Истраживачи, међутим, тврде да постоје озбиљне индиције да је Јеремић на овај начин извлачио кеш са рачуна како би њиме касније, кроз уплате наводних домаћих донатора, незаконито финансирао своју председничку кампању!

Класично прање пара

Како је показало истраживање „Антидота“, од септембра 2013. до почетка ове године на Јеремићеве личне рачуне, као и на рачуне његове невладине организације ЦИРСД и предузетничке фирме „Вук Јеремић ПР Агенције за консалтинг“ уплаћено је чак 7.500.000 долара донација из страних извора!

„Од укупно 7.500.000 долара, организацији ЦИРСД су уплаћене донације у износу од 5.957.000 долара, Јеремићевој предузетничкој фирми 1.330.000 долара, док је на његов лични текући и девизни рачун ‘легло’ додатних 226.000 долара. У истом периоду Јеремић је са свог девизног рачуна уплатио ‘личну уштеђевину’ од 650.000 долара на рачун који је његова супруга Наташа отворила у САД наводно ‘за потребе лечења’. Постоји основана сумња да Јеремић овај новац, који је склонио на сигурно, сад користи у кампањи… Сумња се да је тај новац враћен у Србију у виду великог броја мањих донација уплаћених у фонд из ког се финансира Јеремићева кампања. Иако ће у извештајима после избора уплате бити приказане као домаће, јасно је да новац долази из иностранства“, наводи се у овом истраживању.

Јеремић се  није оглашавао овим поводом, одбио је да одговори на бројне позиве новинара Информера.

Читај даље — 1 2

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: