Издвајамо Србија

БЕЗГРАНИЧНА БАХАТОСТ: Синиша Мали гурнуо новинарку, бежи од питања (ВИДЕО)

Градоначелник Београда Синиша Мали данас није желео да одговара на питања о оставци, док су окупљени око њега спречавали новинаре КРИК-а и Истиномера да му приђу и поставе питања. Градоначелник је лично руком одгурнуо новинарку Истиномера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пуштају само подобне новинаре

Мали није одговорио на питање КРИК-а да ли ће поднети оставку због недавних открића да је лично организовао рушење у Савамали, као и о случајевима прикривања имовине у које је умешан.

„Хвала. Довиђења“, кратко је рекао Мали.

Било је тешко прићи градоначелнику јер су његово обезбеђење и други окупљени гурали новинаре, покушавајући да заштите Синишу Малог од питања. Градоначелник иначе већ недељама избегава новинаре, а служба за информисање Града Београда престала је да обавештава о догађајима на којима се он појављује.

Новинарима су грађани дојавили да ће Мали доћи данас у Раковицу да присуствује почетку изградње канализационе мреже.

Када су се новинари КРИК-а и Истиномера појавили, Милосав Миличковић, државни секретар МУП-а, стао је између новинара и градоначелника покушавајући да спречи новинаре да дођу до Малог. Народна посланица Српске напредне странке Душица Стојковић покушала је да новинара КРИК-а спречи да сними догађај стављајући руку испред његовог мобилног телефона.

Малог је штитио и младић који је октобра 2015. новинарима КРИК-а одузео фото-апарат када су такође градоначелнику покушавали да поставе питања о 24 стана која је купио у Бугарској. Заштитник грађана није успео да открије идентитет те особе.

Градоначелник Синиша Мали је и лично руком одгурнуо новинарку Истиномера Милку Домановић која је га је питала за рушење у Херцеговачкој улици у Савамали.

– Прво ме је обезбеђење одгурнуло како би ме спречили да поставим питање, а онда је то учинио и сам Мали. Ставио ми је руку посред леђа, снажно ме је одгурнуо и наставио даље – испричала је након догађаја Домановић за КРИК.

Цео догађај и обраћање новинара КРИК-а и Истиномера градоначелнику, погледајте у видеу.

Подсетимо, Синиша Мали се крије од медија од када је КРИК објавио интервју са његовом бившом супругом Маријом Мали у којем је рекла да јој се градоначелник похвалио да је организовао рушење у Савамали.

Она је открила и нове детаље о његовом офшор пословању, имовину коју скрива, као и да му је помогла да лажно пријави одређене приходе Агенцији за борбу против корупције.

У међувремену, градоначелник присуствује различитим догађајима у граду, али се они не најављују свим медијима, па њима присуствују само поједини медији наклоњени власти – попут новинске агенције Тањуг или телевизије Студио Б.

КРИК је Малом послао и захтев за интервју на који до данас није одговорио.

Извор: Вестионлине.цом