Издвајамо Србија

ДОКЛЕ ВИШЕ!БАРИКАДЕ НА КОСОВУ: Радикални Албанци каменовали аутобус са Србима!

Фото: Јутјуб

Срби организовали мирни протест како би исказали револт због забране кретања ка Лепосавићу

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чланови Покрета “Самоопредељење” поставили су барикаде у месту Лабљане, на пола пута између Приштине и Гњилана, са намером да зауставе конвој од 27 аутобуса у коме се налазило око 1.500 Срба који су кренули ка Лепосавићу како би исказали револт због недоласка Александра Вучића у тај град и Косово.

Становници Косовске Каменице, Гњилана, Новог Брда и Косовске Витине, успут су каменовани и заустављени аутобусима, теретним возилима и тракторима, а на крају и враћени од стране косовске полиције у српско село Горње Кусце.

– Кренуки смо у осам сати са циљем да у Лепосавић стигнемо до 13 сати. Међутим, полиција нас је вратила, а чланови “Самоопредељења” су нас зауставили барикадама и каменицама. Зато смо организовали мирни протест како бисмо исказали револт због забране кретања – рекао је за Телеграф Предраг Ђорђевић из Косовске Каменице.

Председник општине Ново Брдо Светислав Ивановић рекао је да је конвој заустављен пошто су радикални Албанци блокирали пут – рекао је он Срни и додао да их је полиција посаветовала да изаберу алтернативни правац Гњилане-Урошевац-Приштина-Лепосавић.

У косовској полицији у Грачаници Срни је речено да имају информације да ће присталице “Самоопређељења” поставити барикаде и на путном правцу Приштина-Косовска Митровица на излазу из Приштине и у Вучитрну.

Из полиције саветују организаторима да одустану од организованог одласка, да се пропушта по неколико аутобуса, јер полиција није у могућности да обезбеди довољан број патрола.

Предизборни митинг СНС-а, како је раније најављено, планиран је за 13.00 часова у Лепосавићу, гђе би присталицама требало да се обрате директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић и потпредседници странке Никола Селаковић и Братислав Гашић.

Извор:Телеграф.рс