Издвајамо Србија

ЕУ СЕ ОГЛАСИЛА ПОСЛЕ БЛОКАДЕ НА КОСОВУ: Ево шта је поручила поводом тога

ЕУ упозната са информацијама о блокадама путева које спречавају грађане да данас присуствују митинзима на северу Косова

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ЕУ захтева од власти на Косову да свима који то желе омогуће присуство на данашњим митинзима на северу Косова, саопштила је портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчић.

Она је навела да је ЕУ упозната са информацијама о блокадама путева које спречавају грађане да данас присуствују митинзима на северу Косова.

– ЕУ захтева од надлежних власти на Косову да омогуће услове за све грађане који то желе да присуствију овим окупљањима – наглашава се у саопштењу портпаролке Европске комисије издатом у Бриселу.

Истакла је да ЕУ пажљиво прати дешавања на северу Косова, која су у вези са посетама српских политичара пред председничке изборе у Србији заказане за недељу.

– Поздрављамо такве посете, организоване у оквирима договора постигнутих у дијалогу Истовремено, жалимо због посета које су била планиране у оквирима ових споразума, али које се нису догодиле – поручила је Коцијанчић.

Поводом организације избора за председника Србије на територији Косова, из Брислела најављују да ће ОЕБС имати мандат да олакша прикупљање гласова на основу праксе која је успостављена током претходних сличних дешавања, а све у складу са одговарајућим споразимима постигнутим у оквиру дијалога Београда и Приштине.

Извор:Танјуг