Издвајамо Свет

ФИЈОН ПРИЗНАО: Косово је насилно одвојено!

Јужна покрајина тема у француској председничкој кампањи, Франсоа Фијон поново признао да је Косово одвојено од Србије противно међународном праву

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ОДВАЈАЊЕ Косова од Србије Запад је вршио противно међународном праву, потврдио је у понедељак увече председнички кандидат француских Републиканаца Франсоа Фијон, који је пример Косова изнео реагујући на констатацију током телевизијске дебате да је Русија анексирала Крим супротно међународном праву.

– И ми сами смо мењали границе – рекао је Фијон и као пример експлицитно навео Косово, додавши: – Мислили смо да, ако смо западњаци, можемо све да радимо.

Фијон, који је био премијер Француске баш у тренутку када је Приштина једнострано проглашавала независност, синоћ је наступио у првој заједничкој телевизијској дебати у којој је учествовало петоро најбоље пласираних председничких кандидата, уз њега још и Марин Ле Пен, Емануел Макрон, Беноа Амон и Жан Лик Меланшон.

Франсоа Фијон је идентичан став изнео крајем прошле године, када је, учествујући на унутарстраначким изборима за председничког кандидата, поручио преко ТВ-екрана да је независност Косова у потпуној супротности с међународним правом.

У свом предизборном програму Фијон, иначе, истиче важност односа поверења с Русијом.

Извор:Новости.рс