Издвајамо Регион

ГДЕ ЈЕ ХАОС ТУ ЈЕ ОН: Сорош и амерички амбасадор рушили власт у Македонији?

Једна од највећих америчких организација које се боре за транспарентност рада администрације САД „Judicial Watch“ оптужила је америчког амбасадора у Скопљу Џеса Бејлија да је у сарадњи са структурама Џорџа Сороша умешан у рушење власти у Македонији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова организација је на свом порталу објавила да је покренула истрагу против Стејт департмента и УСАИД-а поводом сумњи да је влада Барака Обаме била умешана у рушење власти у Македонији и да је то финансирала.

Истовремено је оптужила америчког амбасадора у Скопљу, Џеса Бејлија, да је финансирао левичарске НВО повезане са фондацијом Џорџа Сороша „Отворено друштво“, које су учествовале у протестима у Скопљу и низу других македонских градова.

„Judicial Watch“ тврди да је Бејли у сарадњи са Сорошевим структурама потрошио милионе долара државног новца на дестабилизацију и уклањање власти Николе Груевског.

Прецизира се да је државни новац „пропуштен“ кроз Сорошеве НВО и да је све што је Бејли на том плану радио кршење Бечке конвенције и мешање у унутрашње ствари Македоније.

Ова организација наводи да је новац текао из Стејт департмана и УСАИД-а, која је позната по својој корумпираности.

Још је прецизирала да је УСАИД закључила два уговора са Отвореним друштвом — један на 9.5, а други на пет милиона долара и да је тај новац био искоришћен за „мешање у унутрашње ствари Македоније“.

„Judicial Watch“ тврди да је „Отворено друштво“ формирало десетине левичарских НВО да би срушило македонску власт, а једна од њих је њих је финансирала превод на македонски књиге „Правила за екстремисте“ Сола Алинског.

Извор: rs.sputniknews.com