Издвајамо Свет

ХРАБРИ СРБИН СПРЕЧИО МАСАКР У НЕМАЧКОЈ! Херојски подвиг нашег земљака у Ред Винебурку!

Милован Богуновић (45) голим рукама савладао помахниталог младића са ножем, који је кренуо у крвави покољ у згради катастра у граду Ред Виденбрука Ко зна колико би људи преклао да га нисам зауставио, каже Милован

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Србин Милован Богуновић (45) из Реда Виденбрука код Билефилда постао је херој целе Немачке пошто је у понедељак голим рукама савладао помахниталог младића, који је са ножем кренуо у крвави покољ у згради катастра у овом граду.
Богуновић је зауставио разјареног манијака у тренутку када је већ тешко ранио двоје људи, а да га овај храбри Србин није онеспособио, убио би бар десеторо који су се налазили у згради.

Када сам угледао нападача, испод њега су у локви крви већ лежале повређене две његове жртве

Како Богуновић сведочи у ексклузивној исповести за Информер, инцидент се догодио док је у реду у катастру чекао да обави неке послове око имовине.
– Док сам чекао да дођем на ред на шалтеру, мук и тишину одједном је прекинуо врисак. Одмах сам потрчао у том правцу и код једне канцеларије сам видео човека крваве главе како лежи на поду. Само сам га одгурнуо и ушао у канцеларију, где ме је дочекао растројен младић са крвавим рукама у којима је био нож. Поред њега лежао је још један човек који је био тешко рањен у стомак. Моментално сам стао испред насилника у жељи да га спречим да докрајчи своју жртву – присећа се Богуновић.
Иако је ситуација била изузетно напета, овај храбри див висок готово 1.90 центиметара и тежак више од 120 килограма није желео да се повуче и покушавао је да убеди напасника да остави нож.

– Када сам стао испред њега није му нимало било свеједно. Ипак сам ја изузетно крупан човек. Понављао сам му непрекидно да остави нож и да ће га полиција убити ако га затекне са оружјем, али је он само непомично гледао у земљу. Искористио сам то да изгурам рањене људе напоље како не би искрварили, јер је један човек био баш у критичном стању. Потом сам још једном пробао да наговорим младића да се преда, али је он одједном почео да виче и залетео се на мене ножем. Одмакао сам се неколико корака уназад, ударио га вратима и тако га коначно онеспособио. Ко зна колико би људи побио да га нисам зауставио – прича нам Богуновић.

Херој Немачке
Милован је јуче био апсолутни херој у Немачкој, готово сви медији су писали о храбром Србину који је спасао на десетине људи сигурне смрти. О томе говори и чињеница да смо на разговор са њим морали да сачекамо неколико сати, пошто је имао заказане интервјуе са бројним ТВ екипама.

Упркос томе што је муњевито онеспособио нападача, Милован је морао и да га закључа у канцеларију како не би побегао док не дође полиција.
– Када сам га ударио, затворио сам канцеларију и држао врата руком. Послао сам људе из околних соба да зову хитну помоћ и полицију. Овај младић је покушавао да изађе, али није могао од мене. Друга опција му је била само да скочи кроз прозор. Врло брзо се појавила секретарица па сам узео од ње кључеве и закључао га. На крају су стигли и полицајци и манијак је завршио иза решетака – истакао је наш саговорник.
На наше питање да ли се неког тренутка уплашио за свој живот, овај храбри Србин је као из топа одговорио:
– Нисам. Пошто сам цео живот спортиста, против мене му не би била довољна ни два ножа. Искрено, боље је за њега што није кренуо да ми озбиљније нашкоди. Да се оваква ситуација понови, сигурно бих опет стао испред њега. Знаш и сам, такви смо ми Срби, Крајишници. Ту сваки здрав разум престаје – јасан је Богуновић.

Такви смо ми Срби
Да је кренуо на мене и са два ножа, опет бих га савладао. Знаш какви смо ми Срби

Извор:Информер.рс