Регион

Изетбеговић поручио Србима: Не треба да се љутимо, него да препустимо суду да пресуди

Он је то поручио поводом одлуке о покретању ревизије пресуде Међународног суда правде по тужби БиХ против Србије за геноцид
Бошњачки члан Председништва БиХи председник Странке демократске акције Бакир Изетбеговић изјавио је вечерас да треба спустити тензије и стабилизовати прилике у земљи.
Не треба да се љутимо него да препустимо суду да пресуди, треба да стабилизујемо прилике у земљи, спустимо тензије и учинимо оно што грађани од нас очекују – рекао је Изетбеговић поводом одлуке о покретању ревизије пресуде Међународног суда правде по тужби БиХ против Србије за геноцид.

Он сматра да сви грађани у БиХ желе мир и стабилност, не желе тензије или конфликте, због чега одговорни политичари могу релативно брзо постићи политичку вољу и покренути се у том правцу, преноси Фена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потврдио је да ће сутра бити одржане консултације с председавајућим и чланом Председништва БиХ Младеном Иванићем и Драганом Човићем у вези с комуникацијом с Међународним судом у Хагу, али је истакао да неће бити седнице јер “нема припремљеног заједничког одговора том суду“.

Будући да је Суд тражио појашњења у овом случају, то ће им се и доставити, а на питање да ли од тога може зависити (не)прихватање захтева за ревизију пресуде Међународног суда правде у Хагу у предмету БиХ против Србије, Изетбеговић је одговорио да аргументи који ће бити изнесени у писмима могу утицати на то.

Извор: Telegraf.rs