Избори Издвајамо Србија

ЈЕРЕМИЋ И ЈАНКОВИЋ У ПАНИЦИ: Бели их прелетео, тренутно је други по рејтингу

Процењује се да велики тренд раста популарности Белог може да се претвори у подршку од чак 10 до 13 одсто

Рејтинг Љубише Прелетачевића Белог, измишљеног лика у председничкој трци, изазвао је праву пометњу у изборним штабовима ривала из редова опозиције! Како Курир сазнаје, кандидати су јуче добили најновија истраживања јавног мњења, по којима се Прелетачевић пробио на друго место, иза Александра Вучића.

Према тим резултатима, испод Прелетачевића, то јест Луке Максимовића (26), налази се Вук Јеремић, затим Саша Јанковић, па Војислав Шешељ, а далеко испод су остали кандидати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Враг однео шалу

Истраживачи јавног мњења с којима смо јуче разговарали процењују да невероватан тренд раста Прелетачевићеве популарности може да се претвори у подршку од чак 10 до 13 одсто.
– Јуче су сви били у шоку кад су видели да је враг однео шалу и да је Прелетачевић буквално ниоткуда избио на другу позицију. Највећа пометња настала је у штабовима Вука Јеремића и Саше Јанковића, јер је сада Бели ближи другом кругу, а не они – открива наш извор.

Уредник НСПМ Ђорђе Вукадиновић уверен је да Прелетачевић може да направи дармар.
– Наша истраживања га тренутно мере на више од шест одсто. Ако се овим темпом настави раст, Прелетачевић може да направи озбиљан русвај на изборима – оцењује Вукадиновић.

Импозантан резултат

Сличну процену дао је и извршни директор агенције „Фактор плус“ Владимир Пејић, који каже да Бели може да освоји од пет до десет одсто гласова.

Истраживање Демостата
ВУЧИЋ УБЕДЉИВ СА 57 ОДСТО ГЛАСОВА

За Вучића би гласало 57 одсто бирача, што је више гласова него за све остале кандидате заједно, показало је најновије истраживање Истраживачког центра Демостат.
Резултати истраживања, које је рађено непосредно пре експлозије популарности Белог, на друго место смештају Сашу Јанковића (11 одсто), на трећем је Вук Јеремић (девет одсто), четвртом месту Војислав Шешељ (осам одсто), а Прелетачевић и Бошко Обрадовић освојили би по три одсто. Истраживач Срећко Михаиловић за Курир каже да ће Прелетачевић придобити највећи број присталица из редова апстинената.

 

Извор: Курир