Издвајамо Србија

ЛАЖЕ ЧИМ ЗИНЕ! Ево шта је измислио досовски НАТО кандидат „Сале Прангија“…

Саша Јанковић за РТС слагао да је пре 26 година право с фронта дошао у Београд на демонстрације против Слободана Милошевића… Тог 9. марта 1991. никаквог рата још није било!

Досовски НАТО кандидат Саша Јанковић, у народу познатији као Сале Прангија, још једном је безочно слагао све грађане Србије!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је гостујући на РТС рекао да је 9. марта 1991. право с ратишта дошао на демонстрације у Београд! Проблем је, међутим, што тог датума никакав рат у бившој Југославији још није био почео!

Човек је измислио рат!?!

Прве борбе Срба и Хрвата избиле су 31. марта 1991. на Плитвицама. Тог 9. марта није било никаквог ратишта, стварно не знам где је то Јанковић и с ким ратовао
Предраг Марковић, историчар

Саша Јанковић је у четвртак увече, гостујући у емисији „Око“, одмах на почетку масно слагао тврдећи да је уочи 9. марта 1991. био на фронту и гледао „како људи гину“!?!

Одвалио за све паре

Бивши заштитник грађана се тако, после афере „Пиштољ“, уплео у нову велику страшну лаж.

Желећи ваљда да нашминка своју биографију и похвали се како је 9. марта 1991. учествовао у чувеним демонстрацијама против режима Слободана Милошевића, он је, одговарајући на питање новинара Горислава Папића, дословце одговорио:

Била је то једна веома чудна ситуација… Био сам тада на ратишту. Имао сам ту прилику да неки викенд изађем. Сећам се потпуног шока. С једне стране људи на фронту губе животе, једна паралелна стварност, и онда сам за викенд дошао у Београд, стајао на улици и гледао једну сасвим другу стварност, другу Србију – рекао је досовски кандидат кога новинар РТС није суочио са чињеницом да тог 9. марта 1991. још није било никаквог рата.

Јанковић није одговарао на наше позиве, па нисмо успели да сазнамо зашто тако безочно лаже.
На другој страни, познати историчар Предраг Марковић каже да је „апсолутна чињеница“ да 9. марта 1991. није било никаквог рата на територији бивше Југославије.

Прве борбе локалних Срба и хрватских оружаних снага избиле су 31. марта те године, а онда почетком априла и на Плитвицама. Следећи сукоби забележени су 1. маја те године у Боровом Селу, а прави рат је почео тек на јесен 1991. Дакле, 9. марта 1991. није постојало никакво ратиште и ја стварно не знам где је то и са ким Јанковић тада ратовао – објашњава Марковић.

Лаже чим зине

Високи функционер СНС Братислав Гашић каже за Информер да га не чуде најновије лажи Саше Јанковића.

Он је један манипулатор који слаже чим зине. Тако је и мени својевремено причао да је био војни специјалац, а после се показало да је као војник кувао кафу начелнику ВБА Светку Ковачу… Сада опет покушава људима да прода маглу… Али паметни су Срби, прозрели су га већ и презреће га на изборима 2. априла – закључује Гашић.

 

Извор: информер