ЛЕГИЈА ОТВОРЕНИМ ПИСМОМ ПОТРЕСАО СРБИЈУ: Зар један Чуме треба својим сведочењем да вам решава случајеве?!

Три дана по објављивању изјаве Љубише Бухе, у којој је он оптужио Милорада Луковића Легију за умешаност у бројне отмице и убиства, у понедељак се отвореним писмом јавности обратио бивши командант “црвених беретки”.

У писму под насловом “Где су границе људског и српског достојанства”, Луковић углавном се бавио критикама актуелне власти у Србији. Између осталог, у писму се каже: “Прихватили смо бесплатну улазницу за свет 5. октобра 2000. и учинили да тај пут прође без проливања српске крви. Веровали смо да је тај демократски глобалан свет с нама и ми с њима.

Пристигли на искреној, спонтаној народној вољи, учинили су и чине све да докажу и покажу како им до те воље није нимало стало. Уместо да се 8. октобра 2000. пресаберу и јасно свима кажу колика је цена прикључења модерним светским интеграцијама, бројана у људским главама које морају бити принете Хашком трибуналу, окренули су се својим ситним политичким интересима и међусобним трвењима, осликавајући на најгори могући начин своју праву ћуд.

Зар да им лекцију из патриотизма с темом ‘Хаг’ држе хрватски политичари о томе како ипак постоје границе политичких компромиса и народног достојанства? Обезвређивање и омаловажавање сопствене државе као да нема краја.

Заклете демократе, светски реформисти, пуне 2 године држе за председника човека свргнутог режима, политичку марионету коју су на крају ‘каргом’ истоварили у Хагу. Кажу, смењен је директор БИА, јер није хтео да хапси Шљиванчанина и друге оптужене за ратне злочине. Питам се шта би било да их је ухапсио?

Читај даље — 1 2

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: