МЕХОЉИЋ ИЗНЕО ЈЕЗИВЕ ТВРДЊЕ: Моји муслимани су ми нудили паре да прећутим шта се десило у Сребреници! – СРБИЈА ЈАВЉА

МЕХОЉИЋ ИЗНЕО ЈЕЗИВЕ ТВРДЊЕ: Моји муслимани су ми нудили паре да прећутим шта се десило у Сребреници!

Хакија Мехољић, ратни командант бошњачке полиције у Сребреници и један од протагониста филма „Сребреница – издани град“, у којем је сведочио о морбидној понуди Алије Изетбеговића да се интервенција НАТО против Срба испровоцира покољем 5.000 сребреничких Бошњака, тврди да је у прошлости добијао баснословне новчане понуде само да би држао језик за зубима!

У интервјуу за Пресс РС Мехољић истиче да скоро свакодневно добија претеће поруке бошњачких екстремиста, откад је у поменутом документарцу изнео своју верзију трагичних догађаја из лета 1995. године.– У овој је..ној држави глава се губи и због много мањих ствари од оних које сам ја изрекао у норвешком документарцу. Без обзира на све и даље стојим иза сваке речи коју сам изговорио! Сребреничане је издало тадашње бошњачко руководство на челу са Алијом Изетбеговићем – тврди Мехољић.

Ваше сведочење о фамозном састанку делегације из Сребренице с Алијом Изетбеговићем изазвало је најоштрије осуде у великом делу бошњачке јавности. Плашите ли се за своју безбедност?

– Одлучио сам да истину коначно истерам на чистац и у томе нико не може да ме спречи. Знам да ми је глава у торби, али се никог не плашим.

Да ли имате још нека сазнања о плану који вам је Алија Изетбеговић изнео у сарајевском „Холидеј ину“, откривши да му је Бил Клинтон предложио да „четници побију 5.000 муслимана“ како би се Запад приволео на војну интервенцију против Срба?

– Можете ли гарантовати безбедност мојој породици па да онда причамо о свему што вас занима?!

То значи да се, ипак, плашите!

– Не плашим се за себе, али ја имам децу. У игре око Сребренице биле су уплетене бројне крупне зверке.

Мислите на људе из тадашње америчке администрације?

– Ја не знам да ли је Клинтон заиста понудио Алији да буде побијено 5.000 Бошњака, али знам да ми је Алија то тако пренео. Уосталом, нема сумње да су у паду Сребренице велику улогу одиграле Западне силе. Без њиховог одобрења то није могло да се догоди.

Зашто други Бошњаци не смеју отворено да говоре о стварима које сте открили у норвешком документарцу?

– Још једном вам понављам да се људи боје! И данас, као што је био случај и пре 16 година, сви смо само обични пиони у игри у којој главне потезе повлаче велике силе.

Да ли је неко од тадашњег бошњачког војног и политичког врха из Сребренице добио новац како би пристао да жртвује своје сународнике?

– То не знам. Само знам да су мени у прошлости нудили баснословне паре само да не причам о детаљима састанка с Изетбеговићем!

Ко вам је нудио новац?

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: